avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 649 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... CCC pâna la 1 an, plata stimulentului de insertie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

CCC pâna la 1 an, plata stimulentului de insertie

In luna iunie 2011 am intrat in ccc pâna la un an . În luna septembrie 2011 m-am intors la serviciu. Mi s-a încetat plata indemnizatiei de concediu dar am beneficiat de stimulentul de insertie de 500 lei.
Am primit de la AJPIS o decizie prin care mi se aduce la cunostinta ca mi s-a incetat stimulentul de insertie deoarece copilul a implinit vârsta de 1 an.
Acest stimulent nu se primeste până ce copilul implineşte 2 ani? ( eu asa am fost informata)
Daca am dreptate ce mai pot sa fac?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:13, 3 Iunie 2012
1. Stimulentul de insertie se primeste pana la varsta de 2 ani a copilului, asa cum spune OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:

Art. 7
(1) Persoanele care in perioada in care sunt indreptatite sa beneficieze de concediul pentru cresterea copilului si indemnizatia lunara prevazute la art. 2 alin. (1) lit. a) obtin venituri supuse impozitului prevazute la art. 3, inainte de implinirea de catre copil a varstei de un an, au dreptul la un stimulent de insertie in cuantum lunar de 1 ISR pentru perioada ramasa pana la implinirea de catre copil a varstei de 2 ani.
...

2. - Parerea mea este ca nu ati citit bine decizia de la AJPIS; cred ca este vorba de incetarea platii indemnizatiei pentru CCC si nu a stimulentului de insertie.
- Scrieti exact ce scrie in decizie (copiati din ea) ca sa stiu ce sa va spun sa faceti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil priestess priestess buna seara, am si eu niste nelamuriri :) sunt in urmatoarea situatie: doresc sa raman insarcinata insa nu am cotizat la impozit pana in prezent, nefiind ... (vezi toată discuția)
Acordare stimulent de insertie casandralin casandralin am optat pentru CCC timp de doi ani ( am nasc e 03.03.2013 si teoretic voi sta in CCC pana pe 03.02.2015). Am inteles de o colega ca s-a modificat legislatia ... (vezi toată discuția)
Intoarcerea la locul de munca mihaela_mihalache1 mihaela_mihalache1 Buna tuturor, incep prin a va adresa o intrebare in legatura cu intoarcera la locul de munca din concediu maternal. Copilasul meu are un anisor si sase luni ... (vezi toată discuția)