In luna iunie 2011 am intrat in ccc pâna la un an . În luna septembrie 2011 m-am intors la serviciu. Mi s-a încetat plata indemnizatiei de concediu dar am beneficiat de stimulentul de insertie de 500 lei.
Am primit de la AJPIS o decizie prin care mi se aduce la cunostinta ca mi s-a incetat stimulentul de insertie deoarece copilul a implinit vârsta de 1 an.
Acest stimulent nu se primeste până ce copilul implineşte 2 ani? ( eu asa am fost informata)
Daca am dreptate ce mai pot sa fac?
Va multumesc.
1. Stimulentul de insertie se primeste pana la varsta de 2 ani a copilului, asa cum spune OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:
Art. 7
(1) Persoanele care in perioada in care sunt indreptatite sa beneficieze de concediul pentru cresterea copilului si indemnizatia lunara prevazute la art. 2 alin. (1) lit. a) obtin venituri supuse impozitului prevazute la art. 3, inainte de implinirea de catre copil a varstei de un an, au dreptul la un stimulent de insertie in cuantum lunar de 1 ISR pentru perioada ramasa pana la implinirea de catre copil a varstei de 2 ani.
...
2. - Parerea mea este ca nu ati citit bine decizia de la AJPIS; cred ca este vorba de incetarea platii indemnizatiei pentru CCC si nu a stimulentului de insertie.
- Scrieti exact ce scrie in decizie (copiati din ea) ca sa stiu ce sa va spun sa faceti.