salut,
doresc niste sfaturi daca se poate in legatura cu consumul de iarba. un prieten de-al meu a fost audiat ca martor intr-un caz penal in care au fost arestati dealeri, cei care se ocupau cu chestii din astea. el a fost audiat ca martor dar a recunoscut ca a cumparat o sigura data 1 gram de iarba. nu mai are nici o abatere sau probleme de genul. ce i se poate intampla in acest caz?
si cam ce pedeapsa ar putea primi in caz ca e tras la raspundere (desi el nu a fost prins cu marfa la el sau chestii de genu....doar a recunoscut ca a consumat o data)
poate primi inchisoare sau doar amenda pentru consum ?
Daca a cumparat incadrarea juridica a faptei va fi pe trafic si nu pe consum.
Ar putea primi o pedeapsa cu suspendare in cazul descris de dvs.
Dar nu cred ca va fi trimis in judecata.Daca va fi pus sub acuzare sa isi angajeze neaparat avocat.
Citez din:
Legea nr. 522/2004 pt modif si completarea Legii nr. 143/2000 privind combaterea traficului si consumului ilicit de droguri:
Art. 4. - (1) Cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, cumpararea sau detinerea de droguri de risc pentru consum propriu, fara drept, se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 2 ani sau amenda.
In functie de circumstante se poate alege cu amenda, chiar daca a recunoscut consumul si cumpararea. Ar fi posibil sa fie supus unor analize... dar cred ca aceasta s-ar intampla in caz ca nu il vor considera numai martor...
P.S. Nu urmaresc aspectele despre combaterea traficului si consumului de droguri si e posibil sa se fi schimbat ceva in ceea ce priveste sanctiunea (si nu numai...)