avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... consum iarba
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

consum iarba

salut,
doresc niste sfaturi daca se poate in legatura cu consumul de iarba. un prieten de-al meu a fost audiat ca martor intr-un caz penal in care au fost arestati dealeri, cei care se ocupau cu chestii din astea. el a fost audiat ca martor dar a recunoscut ca a cumparat o sigura data 1 gram de iarba. nu mai are nici o abatere sau probleme de genul. ce i se poate intampla in acest caz?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:33, 30 Decembrie 2008
Ar putea fi tras la raspundere penala.
Dar daca e martor e posibil sa nu aiba probleme.
si cam ce pedeapsa ar putea primi in caz ca e tras la raspundere (desi el nu a fost prins cu marfa la el sau chestii de genu....doar a recunoscut ca a consumat o data)
poate primi inchisoare sau doar amenda pentru consum ?
Daca a cumparat incadrarea juridica a faptei va fi pe trafic si nu pe consum.
Ar putea primi o pedeapsa cu suspendare in cazul descris de dvs.
Dar nu cred ca va fi trimis in judecata.Daca va fi pus sub acuzare sa isi angajeze neaparat avocat.

avocat Claudiu Lascoschi
Citez din:
Legea nr. 522/2004 pt modif si completarea Legii nr. 143/2000 privind combaterea traficului si consumului ilicit de droguri:
Art. 4. - (1) Cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, cumpararea sau detinerea de droguri de risc pentru consum propriu, fara drept, se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 2 ani sau amenda.
In functie de circumstante se poate alege cu amenda, chiar daca a recunoscut consumul si cumpararea. Ar fi posibil sa fie supus unor analize... dar cred ca aceasta s-ar intampla in caz ca nu il vor considera numai martor...

P.S. Nu urmaresc aspectele despre combaterea traficului si consumului de droguri si e posibil sa se fi schimbat ceva in ceea ce priveste sanctiunea (si nu numai...)
va multumesc mult pentru informatii

Alte discuții în legătură

Buna ziua. am si eu o problema . am primit o.citatie de la diicot ... alexe001 alexe001 Buna ziua. Am si eu o problema . Am primit o.citatie de la Diicot pentru audiere in calitate de martor intr.un dosar de trafic de droguri . Chestia e ca ... ... (vezi toată discuția)
Detinere tigara cu "iarba" Miridraga Miridraga Cineva la un concert detinea o tigara cu \"iarba\" si a fost prins ( acesta nu consuma \"iarba\"), si-a cumparat-o din curiozitate dar nu a pucat sa o consume. ... (vezi toată discuția)
Ce parere aveti?? ce pot paiti acesti trei tineri in cel mai bun caz, si ce pot pati in cel mai rau ... (vezi toată discuția)