avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... acoperirea prejudiciului de catre ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

acoperirea prejudiciului de catre reprezentant/administrator

Am un proces pentru contract neonorat de o firma (un SRL). Daca voi cistiga (sigur) si firma nu are posibilitatea legala de a acoperi paguba, exista o cale legala sa ma indrept impotriva administaratorului/reprezentantului firmei pentru acoperirea prejudiciului?
Cel mai recent răspuns: ion minca , utilizator 22:58, 6 Iunie 2012
E vorba de o societate cu raspundere limitata, raspunde in limita capitalului social. Angajarea raspunderii administratorului se face in conditii strict stabilite de lege.
[editat citat]

Multumesc mult.
Despre care lege e vorba?
In plus administratorul a facut niste abuzuri, dovedite si penalizate legal. Conteaza acest lucru?
Ultima modificare: Duminică, 3 Iunie 2012
gi-jane2, moderator
In cazul in care veti avea un titlu executoriu si debitorul nu achita suma, aveti posibilitatea de a cere fie executarea silita, fie insolventa acestei firme.
In cadrul acestei proceduri judecătorul sindic poate dispune ca o parte a pasivului debitorului, persoană juridică, ajuns în stare de insolvenţă, să fie suportată de membrii organelor de conducere şi/sau supraveghere din cadrul societăţii, precum şi de orice altă persoană care a cauzat starea de insolvenţă a debitorului, prin una dintre următoarele fapte:

a) au folosit bunurile sau creditele persoanei juridice în folosul propriu sau în cel al unei alte persoane;

b) au făcut acte de comerţ în interes personal, sub acoperirea persoanei juridice;

c) au dispus, în interes personal, continuarea unei activităţi care ducea, în mod vădit, persoana juridică la încetarea de plăţi;

d) au ţinut o contabilitate fictivă, au făcut să dispară unele documente contabile sau nu au ţinut contabilitatea în conformitate cu legea;

e) au deturnat sau au ascuns o parte din activul persoanei juridice ori au mărit în mod fictiv pasivul acesteia;

f) au folosit mijloace ruinătoare pentru a procura persoanei juridice fonduri, în scopul întârzierii încetării de plăţi;

g) în luna precedentă încetării plăţilor, au plătit sau au dispus să se plătească cu preferinţă unui creditor, în dauna celorlalţi creditori.

Multumesc mult pentru amabilitate.

De la ce valoare se poate cere insolventa unei firme, un SRL?
45.000 lei

Alte discuții în legătură

Raspunderea juridica in srl - caz de faliment, insolventa Silvia Monica Silvia Monica Buna ziua. Capitalul social de infiintare a unui SRL este de 200 lei. Din ceea ce cunosc eu, raspunderea juridica este limitata la aceasta suma. Exista o ... (vezi toată discuția)
Situatie extrema,va rog ajutor adela_popescu adela_popescu pe scurt:am un SRL asociat unic,capital minim 2 mil si nici un fel de bun in patrimoniu.Societatea are datorii mari la buget.in cazul declararii ... (vezi toată discuția)
Infiintare firma cu 4 asociati killque killque Buna ziua, Suntem 4 persoane (2 perechi) interesate sa infiintam o firma in care fiecare sa aiba 25%. Eu si sotia mea detinem un apartament , ceilalti 2 ... (vezi toată discuția)