avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1074 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Desfintare SRL
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Desfintare SRL

Am sa va rog daca puteti sa ma ajutati si pe mine cu o problema

Doresc sa desfiintez un SRL (asociat unic) fara datorii si as dori sa stiu ce se intampla cu obiectele de inventar(calculator ,birou etc).
1.Acestea trec in patrimoniul asociatului unic fara a mai fi nevoie de platit impozit pe ele sau de a fi vandute?

2.Obiectele de inventar sunt considerate active ?

3.Daca are cineva amabilitatea de a-mi furniza un exemplu de decizie a asociatului unic de repartizare a activelor ?(trebuie sa apara valoarea activelor pe decizie?)

Cu respect si multumire,
Ion
Cel mai recent răspuns: ionica_42 , utilizator 14:38, 8 Iunie 2012
Cand este infiintata societatea? Cand ati achizitionat obiectele de inventar? Ati avut activitate de la achizitia lor?
Firma este infiintata de acum un an si 2 luni, obiectele au fost achizitionate in decursul acestei perioade (de exemplu calculatorul acum 10 luni ,biroul acum 5 luni ,telefon acum 4 luni,laptop 6 luni ).
Am avut activitate (profit in fiecare trimestru )de la achizitionarea lor ,insa de 2 luni firma nu a mai inregistrat nici un profit(si nici nu va mai inregistra) si doresc inchiderea ei.

Va multumesc pentru promptitudine
In mod normal, obiectele de inventar se dau in folosinta, imediat dupa achizitie, adica pe cheltuiala.
603=303 cu toata valoarea lor
Deci, nu ar trebui sa le mai aveti pe stoc.
Dar, ca sa fie obiecte de inventar, valoarea lor nu trebuie sa depaseasca 1800lei fiecare.
Ce valoare au fiecare in parte?
Fiecare obiect are o valoare de sub 1800 Ron (fara TVA respectiv 2200 cu TVA) cu exceptia laptopului care depaseste aceasta valoare si e mijloc fix.
Ultima modificare: Miercuri, 6 Iunie 2012
ionica_42, utilizator
Atunci, treceti pe cheltuiala cele care se incadreaza la obiecte de inventar, ele fiind date in folosinta si reprezinta o cheltuiala deductibila, intru-cat ati avut activitate si ati realizat venituri.
Pentru cele achizitionate anul trecut, cheltuiala o veti inregistra in contul 117 analitic distinct (erori 2011) si veti depune rectificativa la D100 si D101.
Laptopul s-a amortizat partial si il veti vinde catre Dvs. la valoarea justa.

Pentru intocmirea Bilantului de lichidare, in baza Hotararii asociatului/asociatilor societatii, va recomand sa consultati OMF nr. 1376/2004, pentru aprobarea Normelor metodologice privind reflectarea in contabilitate a principalelor operatiuni de fuziune, divizare, dizolvare si
lichidare a societatilor comerciale, precum si retragerea sau excluderea unor asociati din cadrul societatilor comerciale si tratamentul fiscal al acestora.

Daca nu va lamuriti, reveniti cu intrebari.

Alte discuții în legătură

Deductibilitate RobertR RobertR Buna ziua, Printre altele tin contabilitatea la un SRL cu 4 asociati si nici un angajat. Pana acum administratorul a achizitionat 3 laptopuri pe care le-am ... (vezi toată discuția)
Uzura obiect inventar florisp2009 florisp2009 Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti cum se poate evidentia uzura unui obiect de inventar de 1700 lei. uzura integrala 603 = 303 cu suma de 1700 ... (vezi toată discuția)
Obiect de inventar katica katica SC a achizitionat diverse obiecte de inventar pe parcursul anilor 2007,2008 pt care nu s-a facut inregistrarea 603=303. Este gresit daca aceasta descarcare se ... (vezi toată discuția)