avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1379 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... terenuri de case pentru tinerii casatoriti
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

terenuri de case pentru tinerii casatoriti

buna ziua,am auzit despre acest pogram si as dori si eu sa aflu ce trebuie sa fac pentru a intra in posesia unui astfel de teren.de ce acte am nevoie si unde trebuie sa la depun.va rog sa ma ajutai ca vreau sa imi indeplinesc visul de a avea casa mea unde sa pot trai linistita cu sotul si viitorii copii.va multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 10:12, 4 Iunie 2012
Mergeti la primarie si intrebati care sunt conditiile si daca au disponibil teren
Iata un raspuns dat de colega noastra @Ariel_tm. Sper sa va fie de folos.

In conformitate cu prevederile art. 4 din Legea nr. 15/2003, republicata, "Cererea pentru atribuirea terenului se depune la consiliul local al comunei, orasului, municipiului sau sectorului municipiului Bucuresti in care solicitantul are domiciliul."

Cererea cuprinde numele si prenumele solicitantului si domiciliul acestuia, la care se anexeaza o copie de pe certificatul de nastere, o copie de pe cartea de identitate, o declaratie a solicitantului, pe propria raspundere, in care se mentioneaza ca nu detine sau nu a detinut in proprietate o locuinta ori un teren destinat construirii unei locuinte, o declaratie similara se depune si la data rezolvarii cererii.

1. Trebuie sa va interesati la Consiliul local unde aveti domiciliul, daca mai au teren pentru atribuire in folosinta conform Legii 15/2003.
2. Nu conteaza daca persoana care face cererea este casatorita sau nu, dar sa aiba virsta intre 18 si 35 de ani.
3. Persoana care primeste terenul pentru construirea unei locuinte proprietate personala, este obligata sa inceapa constructia locuintei in termen de un an de la data atribuirii terenului, evident cu autorizatie de construire, conform legii.
4. Terenul il veti primiti in folosinta, deci nu il puteti instraina (prin vinzare, donatie etc.), chiar daca veti construi locuinta. Dar, dupa finalizarea constructei, daca vreti, si in cazul in care Consiliul local accepta, puteti sa cumparati terenul respectiv.

www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Terenuri pentru tineri casatoriti alex000 alex000 buna ziua , am si eu o intrebare , eu si iubita mea stam impreuna (fara acte) .. am vrea sa stim daca primaria ofera acei 500m2 teren ... astept raspuns ! ... (vezi toată discuția)
Legea nr.15/2003 mihaiclaudiugabriel mihaiclaudiugabriel am o fata de 18 ani,poate obtine un teren de la primarie pe care poate construi o casa. (vezi toată discuția)
Ce conditii trbuiesc indeplinite pentru a primi un teren din partea primariei pt. constuirea unei locuinte? Alin89iosif Alin89iosif Eu si iubita mea am dori sa ne construim o casa. Neavand sprijin material sau economic din partea nimanui am decis sa cautam pe internet ce drepturi ni se ... (vezi toată discuția)