avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 625 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj dupa terminarea facultatii
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj dupa terminarea facultatii

suntem in luna iunie, luna aceasta termin si facultatea, mai exact pe douazeci si ceva dau licenta, scris şi oral. Cand trebuie sa mi depun dosarul pentru somaj si cat inseamna acest somaj pt un tanar student?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:59, 17 Octombrie 2013
Daca in termen de 60 de zile de la terminarea facultatii nu va gasiti de lucru puteti depune dosar pentru a obtine indemnizatie de somaj Aceasta indemnizatie se acorda pentru 6 luni si reprezinta 50% din valoarea indicatorului social de referinta care pentru anul 2012 este de 500 lei
1. - Pentru a beneficia de indemnizatie de somaj trebuie sa va inregistrati la Agentia de Somaj in termen de maximum 60 de zile de la data absolvirii.
- Daca in cele 60 de zile nu gasiti sau nu vi se ofera un loc de munca veti primi indemnizatie de somaj timp de 6 luni cate 250 lei lunar.

2. - Data absolvirii nu este data sustinerii licentei ci data cand s-a terminat ultimul an de studii.
- La inregistrarea la Agentia de Somaj veti prezenta si o adeverinta de la facultate in care este specificata si data absolvirii.

3. Va recomand sa va inregistrati cat mai repede la Agentia de Somaj, inainte de a sustine licenta.
Data la care se termina anul de studii este in sesiunea de vara? Sunt facultati care au si sesiune de restante in toamna, inainte de inceperea urmatorului an, astea sunt considerate ca fiind in anul urmator de studii?
Cand veti sustine ultimul examan din ultimul an de studii aceea va fi data absolvirii si data inscrisa in adeverinta de la facultate.
Daca licenta presupune si examen scris si oral, nu se considera data acestuia data absolvirii?

Alte discuții în legătură

Somaj pentru studenti OmarP OmarP Am incercat sa studiez problema, insa nu am gasit un raspuns exact. Pentru fiecare raspuns afirmativ am gasit cel putin unul negativ, si invers. Am terminat ... (vezi toată discuția)
Ajutorul de somaj dianabalan dianabalan Buna ziua, Doresc sa-mi spuneti daca un student, Facultate de stat la zi, in an terminal, in iulie sustine examenul de licenta, poate benficia de ajutorul de ... (vezi toată discuția)
Daca nu iau licenta exista riscul sa nu mai beneficiez de indemnizatie pentru ccc? karynutzik karynutzik in cazul in care nu iau licenta exista riscul sa nu mai beneficiez de indemnizatie pentru cresterea copilului? (vezi toată discuția)