Am incercat sa studiez problema, insa nu am gasit un raspuns exact. Pentru fiecare raspuns afirmativ am gasit cel putin unul negativ, si invers.
Am terminat o facultate insa nu m-am prezentat la examenul de licenta. Situatia anilor mi-a fost incheiata pe 1 septembrie, licenta ar fi trebuit s-o dau la inceputul acestei saptamani insa nu m-am prezentat.
Intrebarea...
Pot beneficia de somaj sau nu? Unii spun ca imi pot depune dosarul de somaj dupa 60 de zile altii spun ca in termen de maxim 60 de zile. Cum este corect pana la urma?
Am citit pe undeva ca nici nu as avea dreptul la somaj, pentru ca nu mi-am dat examenul de licenta.
Beneficiari ai prevederilor prezentei legi sunt persoanele în căutarea unui loc de muncă, aflate în una dintre următoarele situaţii:
b) nu au putut ocupa loc de muncă după absolvirea unei instituţii de învăţământ;
Art. 17
(2) Sunt asimilate şomerilor persoanele aflate în situaţiile prevăzute la art. 16 lit. b), dacă îndeplinesc următoarele condiţii:
a) sunt absolvenţi ai instituţiilor de învăţământ, în vârstă de minimum 16 ani, care într-o perioadă de 60 de zile de la absolvire nu au reuşit să se încadreze în muncă potrivit pregătirii profesionale
Trebuie sa fiti absolvent, nu licentiat. Puteti depune dosarul acum, dar veti primi indemnizatia de somaj doar in cazul in care in 60 zile nu veti reusi sa va angajati.
1. - Pentru a beneficia de indemnizatie de somj un absolvent de facultate trebuie sa se inregistreze la Agentia de Somaj in termen de 60 de zile de la absolvire (chiar daca nu are licenta luata).
- Data absolvirii este precizta in adeverinta eliberata de facultate.
- Dupa cele 60 de zile veti primi indemnizatie de somaj de 250 lei lunar timp de 6 luni.
2. In ziarul "Evenimentul zilei" din 20.07.2013, Iuliana Cîrcei, secretar general al ANOFM, spune: "De indemnizatia de somaj beneficiaza si absolventii cu studii superioae cu sau fara diploma de licenta sau master".
Nedumerire somaj
MiticaIon
Buna ziua !
As avea o intrebare legata despre somaj, mai exact despre faptul ca nu mi s-a permis depunerea actelor din cauza faptului ca nu am sustinut ... (vezi toată discuția)