avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Nedumerire somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Nedumerire somaj

Buna ziua !

As avea o intrebare legata despre somaj, mai exact despre faptul ca nu mi s-a permis depunerea actelor din cauza faptului ca nu am sustinut licenta anul acesta.
Am absolvit in vara aceasta, insa am ales sa imi sustin licenta in februarie.

Astazi cand am fost sa-mi depun actele mi s-a spus ca nu pot face acest lucru deoarece nu am diploma de absolvire, am doar o adeverinta prin care atesta acest fapt.

Mi s-a comunicat faptul ca aceasta lege a fost data anul trecut din cauza faptului ca multe femei terminau facultatea, ramaneau insarcinate, nu mai sustineau examenul de licenta si beneficiau de somaj.

Este adevarat ? Imi trebuie obligatoriu licenta pentru asta ? Daca nu imi vor accepta nici acum dosarul, ce este de facut ?

Va multumesc pentru timpul acordat, o zi buna !
Cel mai recent răspuns: kyrakyra_65 , utilizator 16:21, 17 Septembrie 2014
1. Absolventii se pot inregistra la Agentia de Somaj si fara sa aiba sustinuta licenta.

2. Iata ce spune Iuliana Cîrcei, secretar general al ANOFM, in ziarul "evenimentul zilei" din 20.07.2013:
"De indemnizatia de somaj beneficiaza si absolventii cu studii superioare cu sau fara diploma de licenta sau master".

3. Daca nu vi se primesc actele la Agentia de Somaj faceti o sesizare la ANOFM, pe e-mail, la: anofm@anofm.ro
La anul cand veti sustine licenta , nu veti mai beneficia de somaj. Au patit asa colegele mele , carora li s-a spus ca trebuia sa isi depuna actele cand au terminat scoala si nu dupa un an cand au luat licenta.
Ultima modificare: Miercuri, 17 Septembrie 2014
kyrakyra_65, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema ajutor somaj nae2012 nae2012 Buna ziua! am si eu o problema...am terminat anul acesta masterul la jumatea lui iulie...si din nefericire nu l-am \\"terminat\\" a spus profesorul ca nu e ... (vezi toată discuția)
Ajutor somaj AndreeaAndrei31 AndreeaAndrei31 Am fost cu toate actele necesare intocmirii dosarului de somaj. Am fost respinsa datorita faptului ca nu am examenul de licenta in rest am promovat toate ... (vezi toată discuția)
Obținere ajutor de șomaj pt. absolvent de facultate fără licenta luata cernatlarisa cernatlarisa Doresc sa știu dacă un absolvent de facultate care nu a obținut licenta în sesiunea din vara 2016 poate beneficia de ajutorul de șomaj în condițiile în ... (vezi toată discuția)