avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Obținere ajutor de șomaj pt. absolvent de facultate ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Obținere ajutor de șomaj pt. absolvent de facultate fără licenta luata

Doresc sa știu dacă un absolvent de facultate care nu a obținut licenta în sesiunea din vara 2016 poate beneficia de ajutorul de șomaj în condițiile în care a participat la examen dar nu a absolvit decât proba practica, nu a reușit sa se angajeze, are diabet insulinodependent (4 imjectii/zi) a suferit o f.mare decepție prin acest eșec iar acum... al doilea, un angajat de la Agentia de somaj i-a spus verbal desigur,ca nu îl poate lua în evidenta decât daca prezinta diploma de licență. Ce se poate face?!... Va rog mult un raspuns
Cel mai recent răspuns: cernatlarisa , utilizator 14:08, 1 August 2016
1. Intr-un interviu, in Evenimentul zilei din 20.07.2013, Iuliana Cîrcei, secretar general al ANOFM, spunea:

" De indemnziatia de somaj beneficiaza si absolventii cu studii superioare, cu sau fara diploma de licenta sau master".

2. Pe aceasta baza faceti o sesizare la ANOFM, pe e-mail, la: anofm@anofm.ro

Multumesc din suflet! O sa mergem sa depunem mai intai dosarul pentru somaj, iar daca acolo la Agentie, vor fi impedimente vom merge pe calea pe care ne-ati indicat-o si o sa va tinem la curent cu cele intampinate/realizate.
Cu consideratie,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema ajutor somaj nae2012 nae2012 Buna ziua! am si eu o problema...am terminat anul acesta masterul la jumatea lui iulie...si din nefericire nu l-am \\"terminat\\" a spus profesorul ca nu e ... (vezi toată discuția)
Ajutor somaj AndreeaAndrei31 AndreeaAndrei31 Am fost cu toate actele necesare intocmirii dosarului de somaj. Am fost respinsa datorita faptului ca nu am examenul de licenta in rest am promovat toate ... (vezi toată discuția)
Nedumerire somaj MiticaIon MiticaIon Buna ziua ! As avea o intrebare legata despre somaj, mai exact despre faptul ca nu mi s-a permis depunerea actelor din cauza faptului ca nu am sustinut ... (vezi toată discuția)