lucrez la o firma de confecti de un an . Am decis sa imi bag lichidarea la zi deoarece am gasit ceva mai bun , Am dat foaia de lichidare semnata de mine si a doua zi mam dus sa imi dea decizia la care mi sa raspuns ca nu poate sa imi dea decizia pt ca sunt in preaviz . Cum se poate asa ceva . Ce sa fac sa obtin decizia ? unde sa ma duc??? Oare daca am 3 nemotivate ce obtin??? imi da decizia??? MULTUMESC
De fapt dvs. v-ati dat demisia de la locul de munca de pana acum.
Ca regula, cand demisioneaza, salariatul este obligat de lege sa dea firmei un preaviz (in care sa predea lucrarile, sa termine ce are de facut, firma sa agajeze sau sa repartizeze pe altcineva pe post).
Repet, salariatul e obligat sa acorde acest preaviz.
Firma poate sa renute la preaviz, dar salariatul fara acorsul firmei nu poate sa renunte.
Inteleg ca dvs. nu vreti sa stati in preaviz. In acest caz, firma nu poate fi obligata sa va dea decizia de icnetare a contractului pana cand nu expira preavizul.
In plus, pe durata preavizului veti fi pontat nemotivat daca nu va ducei la munca.
In baza nemotivatelor, firma va poate concedia disciplinar.
In acest caz, pe decizia dvs. de incetare nu va scrie ca v-ati dat demisia, ci ca ati fost dat afara disciplinar.
Daca sunteti dispus sa va asumati acest risc, puteti legal sa figurati ca nemotivat la vechiul loc de munca, si sa incepeti in aceleasi zile activitatea la noul serviciu.
Regula in materie de incetare a contractului individual de munca din initiativa salariatului este incetarea dupa expirarea unui termen de preaviz, in conditiile prevazute la art. 81 C. muncii.
Nerespectarea de către salariat a termenului de preaviz reprezintă abatere disciplinară, care justifică sancţionarea sa disciplinară, inclusiv prin desfacerea contractului de muncă.
buna ziua
Va rog sa imi dati aratati si mie cum se face o cerere tip in care sa specific drepturile salariale ,deoarece firma la care am lucrat refuza sa imi dea drepturile salariale si as dori sa ii trimit un fax
multumesc