avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Suspendarea permisului
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Suspendarea permisului

am facut un accident care s-a soldat cu vatamare corporala din culpa si accidentul a fost din cauza ca eu nu am acordat prioritate i-ar permisul mi-a fost suspendat pe o perioada de 90 de zile si am fost pins la volan cu o zi dupa ce mi-a expirat dovada cu drept de conducere. si acuma am iarasi dosar penal. as vrea sa stiu, s-a stau linistit m-ai ales pentr-u ca trebuie sa plec din tara ce o sa se intample cu permisul meu ? se anuleaza ???
Ultima modificare: Marți, 5 Iunie 2012
ovidyo, utilizator
Cel mai recent răspuns: ovidyo , utilizator 23:35, 12 Iunie 2012
Pentru ce motiv ati avut suspendarea de 90 de zile , la care va referiti .
Incercati sa detaliati situatia dvs , pentru a putea beneficia de de informatii care sa va poate ajuta.
ART. 86
(1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de către o persoană care nu posedă permis de conducere se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani.
(2) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv sau al cărei permis i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.
(3) Cu pedeapsa prevăzută la alin. (2) se sancţionează şi persoana care încredinţează cu ştiinţă un autovehicul sau tramvai, pentru conducerea pe drumurile publice, unei persoane care se află în una dintre situaţiile prevăzute la alin. (1) sau (2) sau unei persoane care suferă de o boală psihică ori se află sub influenţa alcoolului sau a unor produse ori substanţe stupefiante sau a medicamentelor cu efecte similare acestora.

V-ati ales acum cu un dosar penal care urmeaza sa se solutioneze ori la nivel de parchet ori cu trimiterea dvstra in judecata.
Nu cred ca trebuie sa va faceti griji prea mari pentru permis, pentru ca momentan este in joc un nou dosar penal.
Nu este important ca aveati pe rol deja o contraventie (poate chiar o infractiune, pentru vatamare, daca nu va impacati cu victima), ci faptul ca ulterior ati condus fara drept un autoturism.
Conform art. 86 alin. (2) Cod rutier:
(2) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv sau al cărei permis i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

Nu uitati ca la aceasta pedeapsa se mai poate adauga si cea pentru vatamare corporala din culpa.
Ultima modificare: Miercuri, 6 Iunie 2012
Marcel Mihalache, Avocat
Vi se va intocmi dosar penal pentru doua infractiuni , de conducere cu permisul suspendat si de vatamare corporala.
In functie de numarul de zile de ingrijiri medicale , stabilite de medicul legist pentru refacerea victimei se va stabili incadrarea juridica a faptei de lovire.
Din acest punct de vedere , in functie de pretentiile victimei si de posibilitatile dvs. financiare , puteti ajunge la o intelegere cu aceasat , ea putand sa isi retraga plangerea penala.
Pentru cea de a doua infractiune , de conducere cu permisul suspendat , daca veti avea o atitudine sincera in fata organelor de urmarire penala si in fata instantei , limitele pedepsei ar putea fi reduse cu 1/3 , conform art.320 ind.1 c.pr.pen..
Este posibil sa vi se aplice o sanctiune cu suspendarea executarii pedepsei , conform art.81 c.pen. , situatie in care , vi se va anula permisul de conducere , urmand ca in termen de 1 an de la ramanerea definitiva a hotararii de condamnare , sa puteti da din nou examen de conducere , in vederea redobandirii acestuia
primul dosar penal cel de la accidentul cu vatamare corporala s-a finalizat si am primit ca si pedeapsa 90 de zile fara permis dar m-ai aveam dovada valabila pana in 27 si dupa ce expira dovada se aplica cele 90 de zile si eu am fost prins in 28 la volan. ce mi se intampla acuma ?

Alte discuții în legătură

Conducere cu permisul suspendat sub influenta alcoolului alysss92 alysss92 [b][i]Buna un prieten a condus cu permisul suspendat sub influenta alcoolului ce i se poate intampla ? astept un raspuns cat mai rapid multumesc ! (vezi toată discuția)
Conducere cu alta categorie de permis gheorgheradu gheorgheradu Buna ziua! Am si eu o intrebare care ar fi pedeapsa daca as conduce pe drumul public o motocicleta care apartine categoriei A cu subcategoria A1,eu avand 17 ... (vezi toată discuția)
Amenda penala pentru circulatie fara permis olga2011 olga2011 la cat se ridica aprox.suma unei amenzi penale pentru circulatie pe drum fara permis[din necunoasterea legii?] multumesc (vezi toată discuția)