avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Suspendarea permisului
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Suspendarea permisului

am facut un accident care s-a soldat cu vatamare corporala din culpa si accidentul a fost din cauza ca eu nu am acordat prioritate i-ar permisul mi-a fost suspendat pe o perioada de 90 de zile si am fost pins la volan cu o zi dupa ce mi-a expirat dovada cu drept de conducere. si acuma am iarasi dosar penal. as vrea sa stiu, s-a stau linistit m-ai ales pentr-u ca trebuie sa plec din tara ce o sa se intample cu permisul meu ? se anuleaza ???
Ultima modificare: Marți, 5 Iunie 2012
ovidyo, utilizator
Cel mai recent răspuns: ovidyo , utilizator 23:35, 12 Iunie 2012
Cititi toate raspunsurile si va lamuriti.
Am insistat asupra art. 86 alin. (2) Cod rutier:
(2) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv sau al cărei permis i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.
Coroborati si cu partea finala din raspunsul lui @r.gabi si este exact ce va intereseaza.

multumesc mult tuturor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conducere cu permisul suspendat sub influenta alcoolului alysss92 alysss92 [b][i]Buna un prieten a condus cu permisul suspendat sub influenta alcoolului ce i se poate intampla ? astept un raspuns cat mai rapid multumesc ! (vezi toată discuția)
Conducere cu alta categorie de permis gheorgheradu gheorgheradu Buna ziua! Am si eu o intrebare care ar fi pedeapsa daca as conduce pe drumul public o motocicleta care apartine categoriei A cu subcategoria A1,eu avand 17 ... (vezi toată discuția)
Amenda penala pentru circulatie fara permis olga2011 olga2011 la cat se ridica aprox.suma unei amenzi penale pentru circulatie pe drum fara permis[din necunoasterea legii?] multumesc (vezi toată discuția)