avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... contestarea planului de reorganizare?!
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

contestarea planului de reorganizare?!

Buna ziua

Cand poate fi contestat un plan de reorganizare tinand cont ca noi ca si creditor din categoria "alti creditori" nu am fost convocati la sedinta adunarii generale pt votarea planului de reorganizare?
Este obligat administratorul judiciar sa convoace toti creditori inscrisi la masa credala?
Avand in vedere ca in tabel sunt 3 creditori garantati, 2 privilegiati si 2 alti creditori, dintre care unul garantat si unul privilegiat au fost contra planului de reorganizare, ar fi fost sanse ca planul sa fie respins prin votul nostru negativ?
Of, ce bine ar fi daca mi-ar raspunde cineva....:">
Multumesc
Cel mai recent răspuns: TYLER , utilizator 16:55, 6 Iunie 2012
Art. 99 LEGEA nr. 85 /2006 privind procedura insolvenţei

2)Administratorul judiciar va publica în termen de 5 zile de la depunerea planului un anunţ referitor la acesta în Buletinul procedurilor de insolvenţă, cu indicarea celui care l-a propus, a datei când se va vota cu privire la plan în adunarea creditorilor, precum şi a faptului că este admisibilă votarea prin corespondenţă
(4)Din momentul publicării, toate părţile interesate vor fi socotite că au cunoştinţă de plan şi de data de exprimare a votului. În toate cazurile, debitorul va asigura posibilitatea consultării planului la sediul său, pe cheltuiala solicitantului.

Art. 14
(7)Hotărârea adunării creditorilor poate fi desfiinţată de judecătorul-sindic pentru nelegalitate, la cererea creditorilor care au votat împotriva luării hotărârii respective şi au făcut să se consemneze aceasta în procesul-verbal al adunării, precum şi la cererea creditorilor îndreptăţiţi să participe la procedura insolvenţei, care au lipsit motivat de la şedinţa adunării creditorilor.
Art. 100
(2)Fiecare creanţă beneficiază de un drept de vot, pe care titularul acesteia îl exercită în categoria de creanţe din care face parte creanţa respectivă.
(3)Următoarele creanţe constituie categorii distincte de creanţe, care votează separat:
a)creanţe garantate;
b)creanţe salariale;
c)creanţe bugetare;
d)creanţe chirografare stabilite conform art. 96 alin. (1);
e)celelalte creanţe chirografare.

(4)Un plan va fi socotit acceptat de o categorie de creanţe dacă în categoria respectivă

planul este acceptat de o majoritate absolută din valoarea creanţelor din acea categorie.
Multumesc pentru raspuns
m-am uitat in dosar si am vazut ca au depus un alt plan de reorganizare ulterior procesului verbal prin care s-a votat planul initial:-/(procesul verbal este din 04.08.2011, iar planul modificat este cu data de 26.09.2011 ). Au voie sa modifice planul de reorganizare votat? Si daca au voie, nu trebuie sa convoace din nou adunarea creditorilor? La dosar, dupa depunerea acestui plan modificat, este sentinta de confirmare, nimic altceva....
Spuneti-mi parerea dv va rog...
se poate modifica planul de reorganizare la cererea unuia din creditorii garantati, fara ca ceilalti creditori sa aiba un punct de vedere si eventual sa nu fie de acord cu modificarea?

Alte discuții în legătură

Contestatie plan de reorganizare laura-jurist laura-jurist buna ziua in cazul unui plan de reorganizare confirmat de catre instanta, prin care au fost eliminate din plan creantele chirografare, se mai poate face ... (vezi toată discuția)
Punct de vedere in procedura implementarii si realizarii planului de reorganizare aurora_oprescu2009 aurora_oprescu2009 Pe scurt: a doua sedinta a creditorilor la care ni se solicita de catre admin. judiciar punctul de vedere referitor la planul de reorganizare si mai important ... (vezi toată discuția)
Diferenta intre termenii insolventa-faliment-procedura simplificata a insolventei. simonapopbarnescu simonapopbarnescu Buna ziua, va rog lamuritima in ceea ce priveste acesti termeni ce au in comun si care este diferenta? Multumesc anticipat. (vezi toată discuția)