avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA furt
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA furt

Buna ziua!As avea va rog urmatoarea situatie:La un magazin cu amanuntul,deci cu gestiune global-valorica,se constata un furt,pentru care exista proces verbal,intocmit la politie.Marfa nu era asigurata.Ce obligatii am din pdv al TVA colectat?Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornelia Tulpan , Contabil 19:00, 6 Iunie 2012
Intru-cat marfa nu a fost asigurata veti colecta TVA
635 " Cheltuieli cu alte impozite si taxe" = 4427 "TVA colectata" cu valoarea TVA.
Valoarea TVA colectata va fi egala cu valoarea TVA dedusa la achizitie.
Aceasta cheltuiala este nedeductibila la determinarea impozitului pe profit, conform norme metodologice pentru art. 21 alin. (1) din Codul fiscal.

Veti diminua adaosul comercial aferent marfii furate si TVA neexigibila (4428).
conform art 128 cod fiscal,furtul nu reprezinta o livrare de bunuri.Si eu ma gandeam asa,dar cred ca se poate trece suma intr-un cont in asteptare,pana la gasirea faptasilor,daca se mai gasesc.Daca nu,de abia atunci cheltuiala devine nedeductibila,si se colecteaza TVA.Unde gresesc?
Asa este, dar conform
CF art.21, alin.4, lit.c)
Următoarele cheltuieli nu sunt deductibile:
- cheltuielile privind bunurile de natura stocurilor sau a activelor corporale constatate lipsă din gestiune ori degradate, neimputabile, pentru care nu au fost încheiate contracte de asigurare, precum şi taxa pe valoarea adăugată aferentă, dacă aceasta este datorată potrivit prevederilor titlului VI. Nu intră sub incidenţa acestor prevederi stocurile şi mijloacele fixe amortizabile, distruse ca urmare a unor calamităţi naturale sau a altor cauze de forţă majoră, în condiţiile stabilite prin norme;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Minus inventar grette46 grette46 Buna ziua, Rog a ma ajuta. La o societate de comert cu amanuntul , unde gestiunea este global valorica , am un minus de inventar de 30000 lei.Nu este ... (vezi toată discuția)
Minus inventar marfa marcelaL marcelaL buna, va rog mult sa ma ajutati si pe mine cu o monografie contabila in ce priveste minusul la inventar marfa cu amanuntul.Minusul nu este imputabil. eu ... (vezi toată discuția)
Lipsa inventar Fodor Ecaterina Fodor Ecaterina In cazul in care lipsa constatata la inventariere a fost imputata si recuperata, cheltuiala este deductibila fiscal sau nu ? (vezi toată discuția)