avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Cafeneaua economiştilor examen consultant financiar
Discuție deschisă în Cafeneaua economiştilor

examen consultant financiar

Daca esti economist si ai lucrat in domeniul bancar indeplinesti conditiile pentru inscriere la examenul de consultant financiar?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 18:35, 7 Iunie 2012
Scuze, este vorba despre examenul de consultant fiscal.
Camera Consultantilor Fiscali a modificat regulamentul pentru organizarea examenului de atribuire a calitatii de consultant fiscal si a adaugat posibilitatea unor noi categorii de potentiali canditati sa sustina examen sub forma de interviu.

Astfel, pot sustine examenul pentru atribuirea calitatii de consultant fiscal sub forma de interviu, in fata Comisiei de evaluare a Camerei Consultantilor Fiscali, si persoanele care indeplinesc conditiile prevazute la Art. 4 din Ordonanta 71 / 2001 privind organizarea si exercitarea activitatii de consultanta fiscala si care:

a) au promovat cu media generala de minimum 8 un program de perfectionare pentru ocupatia de consultant fiscal, cod COR 241129, cu o durata de minimum 100 de ore. Dovada absolvirii programului de perfectionare pentru ocupatia de consultant fiscal se face cu certificatul de absolvire si suplimentul descriptiv al certificatului, eliberate in conformitate cu dispozitiile Ordonantei Guvernului nr. 129/2000 privind formarea profesionala a adultilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare;

b) au absolvit cu media generala de minimum 8 un program de master acreditat, organizat de Camera Consultantilor Fiscali in parteneriat cu institutii de invatamant superior cu profil economic. Dovada absolvirii programului de master se face cu diploma de master si suplimentul la diploma.”

Pentru acesti noi potentiali canditati se pastreaza asadar conditiile prevazute la Art. 4 din Ordonanta 71 / 2001 privind organizarea si exercitarea activitatii de consultanta fiscala, respectiv:
a) sa fie licentiati ai unei facultati cu profil economic;Nota Indaco
b) sa aiba o experienta de minimum 5 ani dupa obtinerea licentei, in una dintre urmatoarele activitati:
- elaborarea, avizarea, aprobarea sau aplicarea legislatiei fiscale;
- servicii de administrare a legislatiei fiscale;
- elaborarea sau aplicarea reglementarilor contabile;
- activitate financiar-contabila.Nota Indaco
c) sa nu aiba antecedente penale;
d) sa aiba capacitate deplina de exercitiu;
e) sa promoveze examenul pentru atribuirea calitatii de consultant fiscal.

Anterior modificarii,tot cu respectarea conditiilor mai sus mentionate, examenul putea fi sustinut sub forma de interviu doar de persoanele care au titlul de academician, profesor sau conferentiar universitar, doctor in economie, doctor docent, cu specialitatea finante-contabilitate, precum si membrii si specialistii Comisiei pentru buget, finante si banci din Parlamentul Romaniei, care verifica si analizeaza actele normative din domeniul fiscal supuse spre aprobare Parlamentului, pot solicita dobandirea calitatii de consultant fiscal cu respectarea conditiilor prevazute la art. 5 alin. (1), iar examenul se va sustine sub forma de interviu in fata Comisiei de evaluare a Camerei Consultantilor Fiscali.

Act normativ: Hotarare nr. 11 din 26/08/2011 privind completarea Regulamentului pentru organizarea examenului de atribuire a calitatii de consultant fiscal, aprobat prin Hotararea Consiliului superior al Camerei Consultantilor Fiscali nr. 4/2007, publicata in Monitorul Oficial, Partea I nr. 629 din 02/09/2011

[ link extern ] /
Ultima modificare: Joi, 7 Iunie 2012
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consultant fiscal madara madara Buna seara, Pot sustine examenul pentru a deveni consultant fiscal in cazul in care vechimea in munca totala este de peste 5 ani dintre care un an si jumatate ... (vezi toată discuția)
Studii universitare de lungã sau de scurtã duratã flodac flodac Bună ziua! Vă rog să mă lămuriți În anul 2008 am absolvit cu examen de licență cursurile de 4 ani (I.D.) ale Facultății de ... (vezi toată discuția)
Audit finaciar contabil baldovin_trandafira baldovin_trandafira Am fetita care a terminat CONTABILITATEA SI AUDITUL AFACERILOR LA Universitatea Ovidius din Constanta in iulie 2015 si as vrea sa stiu: 1 - Ca sa poata deveni ... (vezi toată discuția)