avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1057 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Discriminare persoana cu handicap
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Discriminare persoana cu handicap

Buna ziua,
am nevoie de ajutorul dumneavoastra in urmatoarea problema:
In luna Octombrie 2011 am fost diagnosticat cu cancer, am intrat in concediu medical, am facut tratament si m-am operat, iar dupa perioada de recuperare si in urma controalelor efectuate, nemaifiind vreo urma de cancer in organism, am decis sa ma intorc la serviciu. Mentionez ca in luna Februarie 2012 am dobandit certificat de persoana cu handicap accentuat iar o copie a acestui certificat am dus-o la serviciu pentru acordarea drepturilor care-mi revin (scutire impozit)
Pe data de 10 Mai 2012 am revenit la serviciu iar pe data de 17 Mai mi s-a inmanat o instiintare, un act aditional la contract si noi atributiuni absolut umilitoare pentru experienta si pregatirea mea, practic cu functia de revizor financiar am atributiuni de secretara.
Mentionez ca le-am semnat pentru ca nu-mi pot permite sa raman fara serviciu, insa m-am gandit mai bine si as vrea sa merg in instanta.
Va rog sa-mi spuneti daca am sanse de castig si care ar trebui sa fie strategia mea imediata.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: olden , utilizator 19:20, 11 Iunie 2012
In baza art. 7.al (1) din Lg. 554/2004 – legea contenciosului administrativ care zice ca “inainte de a se adresa instanţei de contencios administrativ competente, persoana care se consideră vătămată într-un drept al său ori într-un interes legitim printr-un act administrativ individual trebuie să solicite autorităţii publice emitente sau autorităţii ierarhic superioare, dacă aceasta există, în termen de 30 de zile de la data comunicării actului, revocarea, în tot sau în parte, a acestuia.”

Poate au vrut sa va menajeze...dvs stiti mai bine. Un proces cu institutia duce la mult stres, iar dvs ati avut o boala destul de grea. Dumnezeu sa va ajute!
Legea nr.554/2004 se aplica in cazul autoritatilor si institutiilor publice si nu sectorul privat ...

Ca sa va spunem cat mai exact ar trebui sa ne spuneti care ar fi obiectul actiunii in instanta?? ... de ce doriti sa-la dati in judecata pe angajator ?
"Mentionez ca le-am semnat pentru ca nu-mi pot permite sa raman fara serviciu, insa m-am gandit mai bine si as vrea sa merg in instanta."

semnatura inseamna acordul dvs. si sincer poate ca functia dvs. este solicitanta, necesita si ore suplimentare , POATE angajatorul nu si permite sa va reduca programul/concediul de odihna adaptat handicapului.Orice angajator urmareste profitul in rest INCHIDE afacerea .

Art. 2
(1) Persoanele cu handicap, in intelesul prezentei legi, sunt acele persoane carora, datorita unor afectiuni fizice, mentale sau senzoriale, le lipsesc abilitatile de a desfasura in mod normal activitati cotidiene, necesitand masuri de protectie in sprijinul recuperarii, integrarii si incluziunii sociale.

HANDICAPUL nu este o boala pe care o tratezi, o vindeci, handicapul inseamna IMUNITATE slabita locala care in urma oboseli se agraveaza.

Mentineti va ce aveti , faceti ceva placut ca activiate (PFA) si lasati va timp mai mult pentru REFACERE.
Ultima modificare: Luni, 11 Iunie 2012
olden, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligativitatea plangerii prealabile Adriana B Adriana B este obligatorie plangerea prealabila la atacarea unui act administrativ privind eliberarea din functie (dispozitia de primar) ? (vezi toată discuția)
Functionar public si contencios ad-tiv kmelia kmelia Am si eu o nelamurire: potrivit art. 106 din l.188/1999 (statutul functionarilor publici) In cazul in care raportul de serviciu a incetat din motive pe care ... (vezi toată discuția)
Am fost operat de cancer pe colon jivago62 jivago62 In data de 09 sept 2008 am fost operat de cancer pe colon scos 30 centimetri colon fara saculet , varsta 62 ani , dupa concediu medical ,am fost trecut in ... (vezi toată discuția)