avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1091 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

Suntem 4 frati din care 2 sunt bolnavi si nu au discernamant. Mama noastra a decedat anul acesta, am facut demersurile pt a fi curator la cei 2 frati cu handicap. Sora mea vrea sa renunte la partea ei de mostenire in favoarea noastra (eu si cei 2 frati bolnavi). In consecinta eu voi avea grija de fratii mei. Intrebarea este daca la decesul vreunuia dintre cei 2 frati bolnavi sora mea va mai avea dreptul la mostenire din partea lor dupa ce face renuntare la drepturile de la mostenirea parintilor nostrii.
Cel mai recent răspuns: angelax , utilizator 21:43, 6 Iunie 2012
Da, va avea dreptul .
Acum sora renunta la mostenirea parintilor, insa ulterior reintra in drepturi ca si mostenitoare a fratilor sai.
Nu se poate renunta de pe acum la o succesiune viitoare, nedeschisa inca (a fratilor).
Multumesc pentru raspuns, referitor la subiectul cu mostenirea revin cu o alta intrebare: Care este cadrul legal pentru ca in viitor sora mea care renunta la mostenirea din partea parintilor si implicit la ingrijirea fratilor sa nu poata veni la mostenirea din partea acestora. Mentionez ca si sora este de acord sa gasim o forma legala pentru ca in urma ingrijirii acestora sa pot beneficia exclusiv de mostenirea din partea lor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntare sau transfer mostenire mostenire mostenire Buna ziua, Am un unchi de 75 ani,in viata,pe care il intretin de aprox.3 ani,mi-a facut un testament,altceva nu vrea. Unchiul nu are descendenti dar are 2 ... (vezi toată discuția)
Declaratie de renuntare la drept GAGIU1982 GAGIU1982 Buna ziua, Ma intereseaza daca fratele meu poate da vreo declaratie la notar sau avocat in care sa renunte la averea din partea parintilor ce ii va reveni ... (vezi toată discuția)
Mostenire dupa persoana cu handicap Codruta6 Codruta6 Buna ! Ma confrunt cu o problema destul de ciudata si in speranta ca se gaseste cineva cu un sfat, ma adresez voua ! Acum 15 ani, cand inca bunicul meu era in ... (vezi toată discuția)