Suntem 4 frati din care 2 sunt bolnavi si nu au discernamant. Mama noastra a decedat anul acesta, am facut demersurile pt a fi curator la cei 2 frati cu handicap. Sora mea vrea sa renunte la partea ei de mostenire in favoarea noastra (eu si cei 2 frati bolnavi). In consecinta eu voi avea grija de fratii mei. Intrebarea este daca la decesul vreunuia dintre cei 2 frati bolnavi sora mea va mai avea dreptul la mostenire din partea lor dupa ce face renuntare la drepturile de la mostenirea parintilor nostrii.
Da, va avea dreptul .
Acum sora renunta la mostenirea parintilor, insa ulterior reintra in drepturi ca si mostenitoare a fratilor sai.
Nu se poate renunta de pe acum la o succesiune viitoare, nedeschisa inca (a fratilor).
Multumesc pentru raspuns, referitor la subiectul cu mostenirea revin cu o alta intrebare: Care este cadrul legal pentru ca in viitor sora mea care renunta la mostenirea din partea parintilor si implicit la ingrijirea fratilor sa nu poata veni la mostenirea din partea acestora. Mentionez ca si sora este de acord sa gasim o forma legala pentru ca in urma ingrijirii acestora sa pot beneficia exclusiv de mostenirea din partea lor.