avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1026 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pot beneficia de pensie anticipata?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pot beneficia de pensie anticipata?

Sunt nascuta pe 19 iulie 1957 , am 24 de ani vechime , trei copii si as vrea sa stiu daca pot iesi la pensie anticipat
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:56, 6 Iunie 2012
Va trebuie un stagiu de cotizare de 30 ani si 10 luni pentru a putea iesi la pensie anticipata partial.
1. Pentru o femeie nascuta in iulie 1957 varsta standard de pensionare este de 60 de ani si 10 luni, stagiul complet de cotizare este de 30 de ani iar s6agiul minim de cotizare este de 15 ani.

2. - Puteti beneficia de pensie pentru limita de varsta la 60 de ani si 10 luni, in luna mai 2018.
- Incepand cu 01.01.2011, conform Legii 263/2010, nu se mai reduce varsta standard de pensionare in functie de numarul de copii nascuti si crescuti.

3. Ati fi putut beneficia de pensie anticipata partiala la 55 de ani si 10 luni, in luna mai 2013, daca la acea data veti fi avut un stagiu de cotizare de 30 de ani si 10 luni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare anticipata fara penalizare ittisottis ittisottis BUNA ZIUA, Am implinit 57 de ani in 06. februarie 2012. Lucrez in invatamant, am o vechime de 37 de ani . Ma pot pensiona anticipat ,cand am 38 de ani de ... (vezi toată discuția)
Reducere varsta de pensionare pt mama cu copil cu handicap notever notever Buna ziua, Mama mea poate beneficia de reducerea varstei de pensionare daca are un copil cu handicap grav? Din nastere? Mama s-a nascut in 3 aug 1957 si ... (vezi toată discuția)
Cand poate iesi la pensie sora mea? tudosevictorel tudosevictorel Buna ziua. Sora mea este nascuta pe 20 .09.1957 si are o vechime in munca de 33ani. Cand poate iesi la pensie? Multumesc. (vezi toată discuția)