avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1026 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... SUCCESIUNE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

SUCCESIUNE

Va rog sa imi spuneti care este procentul din masa succesorala ce i se cuvine sotului supravietuitor cand defuncta sa sotie nu are copii, parintii decedati dar cu 2 surori in viata ?
Masa succesorala este compusa dintr-un apartament dobandit de fosta sotie inainte de casatorie.
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 18:43, 6 Iunie 2012
O jumatate din mostenire - daca sotul supravietuitor vine in concurs numai cu colateralii privilegiati (surorile) are o cota succesorala de jumatate. Cealalta jumatate este partea cuvenita surorilor defunctei.

Prin urmare, sotul supravietuitor va avea jumatate din apartament (in masa succesorala intra 1/1 din dreptul de proprietate asupra ap.artamentului).
Ultima modificare: Miercuri, 6 Iunie 2012
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire Vlad2013 Vlad2013 Buna dimineata, Mai intaii,a decedat sora mea,apoi sotul acesteia . N-au avut copii si nu a lasat,prin testament,niciunei persoane,averea lor. Ca ... (vezi toată discuția)
Succesiune - drepturile sotului supravietuitor Vasile75 Vasile75 Buna ziua! Va rog sa imi spuneti o parere cu privire la o succesiune: Doi soti au trait impreuna 30 de ani si au facut avere (bunuri imobile si mobile) ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, sunt doua surori majore, cu mame diferite dar acelasi ... elena cailean elena cailean Buna ziua, Sunt doua surori majore, cu mame diferite dar acelasi tata. Tatal este decedat de mult. moare si una din surori, necasatorita si fara copii, are ... (vezi toată discuția)