La o societate am facut 3 angajari in data de 29.05.2012 , (erau reangajari defapt pentru ca acesti oameni au mai lucrat la societate ) am transmis revisalul la timp dar nu am parola si am trimis de la ITM deci nu am putut verifica ce am trimis si eram sigura ca totul e in regula. Astazi am avut un control si unul dintre angajati defapt nu era angajat. La mine apare pe stat si pe pontaj dar in revisal la ITM nu este, in schimb cu acel numar de contract cu aceeasi data este o alta persoana cu contract activ. Persoana respecitva are contract incetat la societate si nici nu imi apare pe stat si pe pontaj. Sincer habar nu am ce s-a intamplat cum am eu una in programul de contabilitate si alta in revisal la itm atata timp cat din program transmit la itm. Am primit amenda 10.000 lei astazi pentru netransmitere in revisal al persoanei respective. Credeti ca e corect ? E clar ca e o eroare si nu netransmitere !!!
ce a considerat inspectorul itm ca ati incalcat ?
din ce am citit eu nu prea avea motive sa va sanctioneze cu 10000 ron.
eu am primit azi 1500 ron din exces de zel al functionarului dar poate sunt eu subiectiv.
daca un angajat nu are contract de munca e altfel :
art 260 li f din codul muncii ---prestarea muncii de către o persoană fără încheierea unui
contract individual de muncă, cu amendă de la 500 lei la
1.000 lei
cred ca se poate contesta si aveti sanse mari de izbanda
succes
Eroarea este la dvs .. nu are cum sa apara date diferite .. inseamna ca la introducerea datelor in REVISAL s-a facut eroarea ...
Din cate cunosc , daca aveti ultimul fisier transmis la ITM, se pot vedea datele care le-ati salvat inainte de depunerea lui la ITM .. verificati aceste date si vedeti daca corespund cu realitatea...
Nu stiu daca m-am exprimat bine dar probelma este urmatoarea : am un salariat care efectiv lucreaza l-am introdus in programul de contabilitate si totul e ok pana aici. In revisal apare un alt personaj care nu este angajat in unitate si nici nu il am in programul de contabilitate. E clar ca e eroare undeva si asta se vede in revisal dar e corect sa ma amendeze cu 10.000 lei pentru netransmitere in revisal a unui contract care defapt s-a trimis dar cu o eroare ?
Eu am aintele sdespre ce este vorba, dar nu poate fi vorba decat despre o eroare la dvs si nicidecum in baza nationala de date a REVISALULUI ....
Amenda este luata pentru netransmitere ... dvs trebuie sa demostrati ca este vorba despre o eroare fie a sistemului , fie de introducere a datelor in program ...