avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 350 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Proces verbal scris gresit
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Proces verbal scris gresit

Buna ziua , am o problema ,am fost prins de politia rutiera cu radarul in localitate 108kmh,si dupa aia mam uitat pe procesu verbal si pe dovada imi era scris gresit numele de familie si jumatatea amenzii,am intrebat niste politisti si au zis ca sa fac contestatie ca e ca si nul procesul verbal,mam dus la un avocat a zis ca da orice greseala duce la anularea procesulu verbal si anexelor(dovada).Am sanse sa castig contestatia?Is cam nelamurit daca sa fac contestatie sau nu.Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: doberv , utilizator 18:21, 10 Iunie 2012
Daca este asa cum spuneti procesul verbal este lovit de nulitate absoluta O.U.G. 2/2001 art. 16 si 17 in ceea ce priveste numele . In ceea ce priveste suma de achitat in 48 de ore ,situatia este aceeasi ,nulitate absoluta dupa cum s-a pronuntat Curtea Constitutionala. adica ,este nulitate absoluta atunci cind prin PV s-a incalcat un drept ,legitim si legal ,ce nu mai poate fi reparat decit prin anularea procesului verbal . Totusi 108 km/h in localitate in Romania este cam mult !
Art. 17
Lipsa mentiunilor privind numele, prenumele si calitatea agentului constatator, numele si prenumele contravenientului, iar in cazul persoanei juridice lipsa denumirii si a sediului acesteia, a faptei savarsite si a datei comiterii acesteia sau a semnaturii agentului constatator atrage nulitatea procesului-verbal. Nulitatea se constata si din oficiu.

cititi si vedeti daca sunt intrunite conditiile pentru a fi declarat nul procesul verbal.
succes
Multumesc frumos,stiu ca este cam mult dar eram in timpul serviciului si trebuia sa ajung pana la Cluj si sa ma intorc in Bistrita fiid plecat din Iasi,Si la intrare in Vatra Dornei in loc. Argestru sunt cate 2 benzi pe sens si nu mam gandit ca e limitare de 50km/h si fiid si drum european.
Ultima modificare: Joi, 7 Iunie 2012
skiro, utilizator
Crede-ma ca sunt intrunite TOATE conditiile pentru anulare ,iti trimit cita practica vrei in acest sens . Pot sa-ti trimit o hotarire in care TRIBUNALUL a ANULAT procesul verbal pentru conducere sub influenta alcolului pentr un X pus gresit respectiv nu s-a pus pe retinerea permisului ci pe retinerea certificatul de inmatriculare . Mai mult in ceea ce priveste dreptul de a achita jumatate din minimul amenzii in 48 de ore ,care a fost incalcat ,instanta nici nu discuta . Il anuleaza automat. Eu stiu ca tu tii cu "ursul" dar "ursul" a gresit de aceasta data .
Depuneti contestatie si solicitati certificat de grefa. Cu acesta va duceti la politia rutiera si solicitati restituirea permisului pana la judecarea contestatiei.
In functie de sentinta data veti sti ce aveti de facut. Succes

Alte discuții în legătură

Proces verbal de contraventie in care numele a fost mentionat gresit mihai0888 mihai0888 In dimineata aceasta am fost surprins de un aparat radar cu 64 km/h in localitate si am fost oprit am fost sanctionat cu 2 puncte amenda in cuantum de 140 lei ... (vezi toată discuția)
Numele completat gresit in pv hmu Alin hmu Alin Am luat o amenda pentru depasirea vitezei dar cand sa o platesc am vazut ca in PV agentul mi-a gresit prenumele in loc sa il treaca pe al meu l-a trecut pe cel ... (vezi toată discuția)
Contestatie proces-verbal - data gresita llaurescu llaurescu Buna! In data de 11.12.2008, am fost sanctionat de catre un agent de circulatie, pentru defectiuni la sistemul de iluminat (pozitii). Problema e ca ... (vezi toată discuția)