[qui-a gresit prenumele in loc sa il treaca pe al meu l-a trecut pe cel al tatalui meu (probabil a citit gresit in buletin
Citeste mai mult:
www.avocatnet.ro/content/for... ]
Potrivit OG 2 /2001 conditia cu privire mentionarea exacta a numelui si a prenumelui nu este expres prevazuta drept cauza de nulitate relativa a PVC
Asfel la art 16 se spune ca PVC trebuie sa cuprinda :
datele personale din actul de identitate, inclusiv codul numeric personal, ocupatia si locul de munca ale contravenientului; descrierea faptei contraventionale cu indicarea datei, orei si locului in care a fost savarsita, precum si aratarea tuturor imprejurarilor ce pot servi la aprecierea gravitatii faptei si la evaluarea eventualelor pagube pricinuite; indicarea actului normativ prin care se stabileste si se sanctioneaza contraventia; indicarea societatii de asigurari, in situatia in care fapta a avut ca urmare producerea unui accident de circulatie; posibilitatea achitarii in termen de 48 de ore a jumatate din minimul amenzii prevazute de actul normativ, daca acesta prevede o asemenea posibilitate; termenul de exercitare a caii de atac si organul la care se depune plangerea.
Faptul ca nu se mentioneza cerinta cu privire la exactitatea numelui si a prenumelui , ci _datele personale - asa incat persoana contravenientului sa poata fi identificata fara echivoc, face ,dupa parerea mea, ca procesul verbal astfel incheiat sa nu fie lovit de nulitate relativa.