avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1072 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... de 2 ani sunt in partaj cu fostul meu sot
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

de 2 ani sunt in partaj cu fostul meu sot

cat poate sa dureze un partaj?am o casa obtinuta din bani de la bunica mea
lucru recunoscut si de ,,fostul,, la ce pot sa ma astept din partea instantei?:((
Daca sotul recunoaste ca imobilul nu este proprietate comuna, ci bunul dvs. propriu, atunci care mai este obiectul procesului?
Fiti, va rog, mai explicita: ce anume doreste sotul in procesul de partaj?
doreste parte din casa adica jumatate cu toate ca a recunoscut ca este cumparat cu banii exclusiv ai bunicii mele.pe scurt bunica a vandut un alt imobil; si mi-a dat mie banii apoi eu mi-am luat un imobil cu acesti bani.el la interogatoriu a recunoscut ca aceasta casa a fost cumparata pe banii bunicii mele mentionez ca eu am ramas si cu doi copii
afima ca el nu are unde sta si cere instantei sa imparrtim casa pe jumatate
Ultima modificare: Vineri, 8 Iunie 2012
gi-jane2, moderator
Cred ca este clar ca apartamentul este bunul dvs. propriu. Daca veti aduce suficiente dovezi in acest sens instantei de judecata, nu cred ca trebuie sa va faceti griji cu privire la solutie.
Cat priveste durata procesului, aceasta depinde de stadiul in care va aflati acum.
am adus destule dovezi actele care a vandut bunica mea o casa iar la 3 zile distanta am achizitionata pe asta in care locuiesc acum eu cu copii pe el l-am evacuat cu ordonanta presedintiala ca era f violent,etc si in plus la interogatoriu a recunoscut tot totusi stau cu teama pana se va da o hotarare definitiva si irevocabila oricum va multumesc mult pt ajutor si incurajare sper din tot sufletul sa aveti dreptate sa ma lase in pace cu copii
Din cate inteleg bani folositi in achizitionarea casei,provin de-la bunica dv,ceea ce inseamna ca locuinta est bun propriu cf art,31 lit.f-valoarea care reprezinta si inlocuieste un bun propriu sau bunul in care a trecut aceasta valoare.locuinta constituie bunul dumneavoastra propriu si nu ar trebuii sa faca obiectul partajului.in ceea ce priveste intinderea procesului,depinde mult de stadiul in care va aflati si de dovezile aduse in cauza.

Alte discuții în legătură

Partaj dridina dridina buna ziua .inainte de casatorie am avut un apartament achitat integral pe care l-am vandut in timpul casatoriei si cu banii obtinuti , plus credit bancar am ... (vezi toată discuția)
Partaj divort timona timona Sotul meu a introdus actele de divort. Dupa casatorie am achizitionat o serie de obiecte casnice inclusiv o masina, am renovat casa etc. Toate facturile care ... (vezi toată discuția)
Coprorietar Rosu Irina Rosu Irina Buna ziua ! Va rog sa ma ajutati deoarece nu gasesc niciun raspun concret ... Urmeaza sa achizionez un imobil cu banii achizionati din vanzareA imobilului bun ... (vezi toată discuția)