avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 981 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... rezidenta italia
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

rezidenta italia

buna, sunt nou pe aici si as dori sa stiu,, am rezidenta in sp,, pot sa imi fac si in italia ,sau nu le zic ca am ? cum se procedeaza ,mersi mult
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 02:59, 11 Iunie 2012
Rezident este persoana stabilita temporar In alt loc ( tara), decat tara al carei cetatean este. De exemplu eu am fost rezident in Italia timp de doi ani, in momentul in care am decis sa ma intorc am vorbit la comune/ primarie, unde figuram inregistrata si am depus codicele fiscal primit cand am fost inregistrata prima data. Probabil ca nu intereseaza pe nimeni in cate locuri ai rezidenta. Ca sa obtii cetatenia uneia dintre tarii trebuie sa demonstrezi ca ai locuit si desfasurat activitatea permanent in aceea tara. Rezidenta iti ajuta la gasirea unui loc de munca mai usor, nimeni nu angajeaza o persoana fara domiciliul in aceea tara.
Despre modul de obtinere al rezidentei in Italia puteti citi mai multe aici :
[ link extern ]
sau
[ link extern ]
Domiciliul este principalul camin faptic. Ca atare, puteti avea un singur domiciliu, intr-o singura tara. La plecarea din Spania trebuie sa va declarati ca plecat intr-alt stat al UE, pentru a nu mai avea surprize cu fiscul sau alte instante. Rezidenta avuta in Spania nu e nici avantaj, nici dezavantaj pentru rezidenta in Italia. Doar daca aveti permis de rezident pe termen lung al UE puteti preschimba acest permis spaniol pentru unul italian, daca aveti un scop de sedere permanenta in Italia. In acest mod primiti drept de munca si drept la ajutor social in Italia. Mai multe pe (se refera la dreptul european in general, nu numai la Italia): [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pasaport italian marian_cmd marian_cmd Buna ziua! Am muncit in italia pana anul trecut, am fost rezident in italia operioada aproximativ 5 ani (mai exact fara o saptamana).(mentionez ca am fost in ... (vezi toată discuția)
Rezident in italia roxyand roxyand locuiesc initalia de ceva timp dar revin foarte des si in romania problema mea este ca mi se tot cere acest act de rezidenta in italia ni pot sa-miiau nici ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere strain - preschimbare - CatalinF CatalinF Buna, Am dobandit permisul de conducere in Italia in perioada in care locuiam acolo, acum vreau sa il preschimb in unul Romanesc, doar ca de vreo 3 luni ... (vezi toată discuția)