2007_rozi a scris:
Sunteti revoltat de faptul cum s-a comportat AV, dar va intreb: dumneavoastra ati contribuit in acest timp cu ceva la intretinerea si cresterea minorei?
Fara indoiala! I-am organizat botezul si toate zilele de nastere de pina acum (fiind pitica, am decis ca pina la trei ani sa o serbam la fiecare 6 luni - si in august, de ziua ei, si in februarie:D - plus zilele de nume); am grija sa aiba suficiente haine - si de buna calitate - si la fel si jucarii potrivite virstei ei (prin "am grija" inteleg "cumpar"); merg cu ea lunar la control la medic (la o clinica privata, pentru ca medicul de familie ne-a facut un pocinog: la sase luni i-a pus un diagnostic gresit, dupa care am tras un an ca s-o punem inapoi pe picioare #-o) - consultatia e 100 RON; atita vreme cit veniturile mi-au permis, i-am dat lui LC 500 RON pe luna pentru alte cheltuieli; am dus-o la mare si la munte anul trecut, iar anul asta, cind mi-au cam scazut binisor veniturile, am dus-o o saptamina la Brasov.
AV si LC mai au impreuna o fata de aproape 12 ani (M). Am grija ca si fata lor sa fie la fel de bine imbracata ca si a mea ("am grija" are acelasi inteles ca mai sus) si sa aiba rechizite de buna calitate, plus carti. Eu i-am convins sa o mute pe M la o scoala buna si sa se ocupe mai bine de ea, dupa cum tot eu - si nu parintii ei! - am descoperit ca M e dislexica (intre timp a si fost diagnosticata cum se cuvine si urmeaza un program cu un logoped). De Paste, de 1 iunie, de Mos Nicolae, de Craciun le fac tuturor cadouri (si lui AV, si lui LC si lui M), si la fel fac si de zilele lor de nastere sau de nume.
...Cit despre crestere, eu sunt cel care a vrut fetita, LC a vrut sa avorteze, dar am reusit s-o conving sa pastreze copilul (cit despre AV, replica lui cu citeva zile inainte de nastere a fost "vrea o fetita?!? sa se duca la casa de copii sa-si ia de-acolo o fetita!!"). Eu i-am ales numele. Cu mine a invatat fata mea sa mearga, sa se miste in spatii deschise, sa urce singura scara de la tobogan, sa isi spuna numele, sa spuna "sarut-mina pentru masa" si multe altele.
Vi se pare suficient? Sa nu va suparati, dar "prezumtia de nevinovatie" cu privire la tati nu prea pare sa functioneze in tara noastra. Imi dau seama ca nu e vina dumneavoastra, dar trist tot sunt...