avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate La facultatea de drept e asa greu cum se spune?
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

La facultatea de drept e asa greu cum se spune?

Salut!
Ma numesc Mihaela,imi doresc foarte mult sa urmez facultatea de drept, si am nevoie de niste sfaturi...(este asa de greu cum se zice?).Eu sincer imi doresc sa am meseria de avocat si am nevoie de niste sfaturi...Help! :(
Cel mai recent răspuns: trope_doi , utilizator 14:58, 31 Decembrie 2008
Daca iti place si inveti cu placere, nimic nu e greu. Stiu alte facultati mult mai grele. In viata este bine sa faci asa cum iti dicteaza constiinta, fara sa te iei dupa altii.
Daca asta iti doresti, atunci fa-o!
Succes!
Daca faci aceasta facultate din placere nu este deloc greu. Recunosc ca nu este nici usor, dar ce este usor in viata? Cu siguranta o sa reusesti, iar daca odata o sa intampini greutati .....nu te da batuta. Ai tot sprijinul meu, deci daca ai nevoie de un sfat sau altceva te rog sa ma contactezi.
Sa faci in viata doar ceea ce consideri ca este bine pentru tine.
Mult succes..... si astept sa ne intalnim in barou (stii, eu in aceasta luna a reusit la examenul de primire in profesia de avocat. A fost greu, dar nu imposibil; drep dovada - sunt Avocat).
Si eu stau la rand. =D>
myky_mihaela a scris:

Salut!
Ma numesc Mihaela,imi doresc foarte mult sa urmez facultatea de drept, si am nevoie de niste sfaturi...(este asa de greu cum se zice?).Eu sincer imi doresc sa am meseria de avocat si am nevoie de niste sfaturi...Help! :(

Facultatea de drept este foarte grea dar extrem de frumoasa iar cand iti place ceea ce faci treci cu usurinta peste tot ce este greu!
Ca sa fiu sincera, pana la prima sesiune, cand l-am citit pe Beleiu (drept civil-partea generala), incepusem sa ma intreb ce caut la Drept (desi am dat examen de trei ori pentru ca am avut ambitia sa fac facultatea la stat).

In legatura cu profesia de avocat, poate va veti schimba optiunea dupa ce terminati facultatea! Poate veti dori sa ajungeti magistrat! Pana atunci, va urez multa bafta! :)
Ultima modificare: Luni, 29 Decembrie 2008
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Buna Dimineata! Ma numesc Daniel,sunt boboc la Facultatea de Stiinte Juridice si Administrative Constantin Brancusi specializare drept id.Fac aceasta facultate pentru ca-mi place si imi doresc sa ajung magistrat cu toate ca am varsta de 38 ani ,dar am ambitie dovada ca in vara am terminat seralul la colegiul economic cu media de 8.52 la bac
Am o problema am facut 10 referate pentru diferite materii ca altfel nu pot intra in sesiuni .
La drept constitutional nu reusesc sa fac al 2-lea referat din temele propuse,am 2 carti si nu gasesc aceste teme decat ceva asemanator,nici la primul nu prea am gasit dar am scris din Dreptul Statelor Unite ale Americi ( Constantin Furtuna )din Dreptul constitutional al Sua 10 paginii .
In speta la al 2-lea am urmatoarele teme care le voi scrie cu scuzele de rigoare ca nu stiu practic ce sa fac,si sunt stresat cand nu stiu ceva,, bineinteles nimeni nu se naste invatat,decat pe parcurs inveti''
1)Separatia puterilor in stat si limitele sale in constitutiile moderne
2)Regimuri constitutionale intemeiate pe principiul pluralismului politic
3)Relatia dintre legislativ si executiv in diferite sisteme constitutionale
4Asemanari si deosebiri intre initiativa legislativa guvernamentala,parlamentara si populara.
5)Analiza comparativa a structurii executivului in regimurile constitutionale britanic,american,francez si romanesc.
6)Argumente pro si contra diferentierii regimurilor semiprezidentiale de cele parlamentare.
7)Principalele functii ale parlamentelor in statele democratice
8)Institutia presedintelui in regimurile prezidentiale si semi-prezidentiale
9)Principalele institutii ale sistemului politic francez.
10)Parlamentul.Analiza comparativa in sistemele constitutionale europene.
BIBLIOGRAFIE.
din cele 11 scriu numai 2 pentru ca numai 2 carti am,si anume:
1)Constantin Furtuna.Dreptul Statelor Unite Ale Americii ,editura Scrisul Romanesc.Craiova 1999
2)Tudor Draganu.Drept Constitutional si Institutii Politice,Tratat Elementar,Vol II ,Editura Lumina Lex,Bucuresti 1998
Cu stima si respect pentru tot ce faceti in acest site sper ca imi veti da o idee,ca nu mai este mult pana trebuie sa-l predau
Daniel SARBATORII FERICITE

Alte discuții în legătură

E greu sa ajung avocat,judecator,sau procuror. beghean beghean Buna, sunt nou pe forum am 19 ani si am o inclinatie de magistrati sau avocati de vreo 3 ani.Mai pe scurt imi place mult acest sistem. Problema este ca ... (vezi toată discuția)
Facultate de drept...sau nu ?... ContSters57907 ContSters57907 In calitate de viitor absolvent de colegiu si viitor student, am citit marea maj. a subiectelor din acest forum ce mi-ar fi putut oferi informatii utile pt ... (vezi toată discuția)
Solutii privind depolitizarea curtii constitutionale daca aceasta depolitizare este cu adevarat necesara! juris0203 juris0203 Data fiind multitudinea discutiilor mai putin avizate juridic asupra ultimei decizii a Curtii Constitutionale cred ca ar fi bine-venita o dezbatere ... (vezi toată discuția)