abul trecut in luna iulie am avut un accident vascular cerebral cu hemipareza stanga. am fost pensionat de catre comisia medicala cu gradul 2 accentuat de invalididate. fara drept de munca. In decembrie 2011 am depus ds. cu toate actele necesare la casa de pensii,care dupa aproape 3luni de studiu ds. imi trimite o decizie de respingere ds.cu motivatia ca: la data pensionarii de catre comisia medicala aveam varsta de 57 ani,iar conform legii motiveaza casa de pensii tre buia sa am 26 de ani de cotizare, iar din calculele lor eu as fi cotizat numai21ANI SI7 LUNI..INTREBAREA MEA CARE A RAMAS FARA UN RASPUNSA FOST URMATOAREA:DE CE NU POT BENEFICIA DE O PENSIE DE INVALIDITATE chiar doar pentru perioada de 21 ani si 7 luni de cotizare? VAROG UN RASPUNS PE ADRSA MEA DE EMAIL;adrianneculcea@yahoo.com-sau tel .contact 0765880550 MULTUMESC ANTICIPAT ADRIAN.
Din pacate nu sunteti singurul in aceasta situatie. Sunt foarte multe persoane care au fost incadrate in grad de invaliditate inainte de a intra in vigoare Legea nr. 263/2010 si care au primit decizii de respingere de la casele de pensii intrucat nu indeplineau conditia de stagiu prevazuta la art. 73 din Legea nr. 263/2010.
Nici in HG nr. 257/2011 pentru aprobarea Normelor de aplicare a prevederilor Legii nr. 263/2010 nu exista dispozitii tranzitorii in privinta persoanelor aflate in situatia dvs. si am senzatia ca nu s-a gandit nimeni la aceste situatii. Nu puteti beneficia de pensie de invaliditate numai pentru perioada lucrata de dvs. in primul rand pentru ca nu exista prevedere legala in acest sens. Mai apoi, art. 73 din Legea nr. 263/2010 este o prevedere imperativa, asta insemnand ca daca nu ati realizat stagiul prevazut acolo, nu puteti beneficia de pensie de invaliditate.