avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Accident
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Accident

Buna ziua , ma numesc Ferar Virgil ,sunt din Brasov si am o nedumerire mai degraba o problema.
Anul trecut am fost accidentat de o masina pe trecerea de pieton (eu fiind pieton) trecerea era semaforizata , cand m-am angajat in trece era culoarea verde insa la mijloc culoarea sa facut rosie si eu m-am speriat si m-am intors inapoi alergand iar masina m-a lovit in plin.Am stat aproape 1 luna internat in spital apoi dupa ce m-am refacut a urmat bine inteles procese unu peste altu iar eu cu soferul am fost de acord ca cadem la invoiala sa nu platim nimeni nimic am dat declaratii tot.Cand am crezut ca sa terminat cu aceast accident acum 3 saptamanii mi-a venit de platit 3300 ron din partea unei firme de asigurari de la care propietarul masini care m-a accidentat avea casco si mi sa spus ca eu trebuie sa platesc intreaga reparatiie a masini avariate este bine ? ca eu din cate stiu ar fi trebuit sa platesc doar o parte din suma cat a costat reparatiia masini (cotizare sau nu stiu cum exact ii spune), Va rog frumos ajutati-ma cu un raspuns , multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Ciprian Dinu , Avocat 00:12, 11 Iunie 2012
Stiu ca pare neobisnuit, dar la un accident produs intre un pieton si un autoturism, din culpa pietonului pentru neacordare de prioritate autoturismului, daunele le suporta cel vinovat.

Totusi, daca daunele ar fi fost produse de o coliziune a autoturismului cu un copac (care cazand pe sosea nu a acordat prioritate :D), juristii firmei de asigurari (CASCO) s-ar fi adresat copacului sau proprietarului acestuia pentru a fi despagubita firma?
Cu siguranta ca da. :rofl:

P.S. Din pacate atunci cand cineva derapeaza (cu avarii) pe carosabil inadecvat (gropi, noroi, alunecos) nu stiu sa fi cerut vreun asigurator daune primariei sau administratorului drumului. :duh: pentru prejudiciul suferit de clientul sau.
Gresesc?

Ultima modificare: Duminică, 10 Iunie 2012
ContSters184021, utilizator
Sunt pline judecatoriile de procese in care asiguratorii CASCO solicita administratorului drumului contravaloarea despagubirilor platite propriilor asigurati pentru avarii ca urmare a gropilor din carosabil. Si de multe ori le obtin prin hotarari judecatoreasti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident virgilferar virgilferar Buna ziua , ma numesc Ferar Virgil ,sunt din Brasov si am o nedumerire mai degraba o problema. Anul trecut am fost accidentat de o masina pe trecerea de ... (vezi toată discuția)
Prioritate trecere de pietoni in intersectie semaforizata mrbilly mrbilly Buna ziua, As dori sa pun o intrebare la care nu gasesc niciun raspuns concret. 1.In momentul in care te deplasezi pe un drum cu o singura banda pe sens, ... (vezi toată discuția)
Angajare trecere pietoni verde intermitent xRaven xRaven Buna ziua ! M-ar interesa daca este legal ca un pieton sa inceapa trecerea pe o trecere de pietoni semaforizata atunci cand culoarea semaforului e verde ... (vezi toată discuția)