avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 364 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... daune morale contencios administrativ
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

daune morale contencios administrativ

in 2010 am fost exmatriculat din scoala de ag politie campina pt nepromovarea unui examen, iar in 11 februarie 2011 am castigat la curtea de apel cj recursul intentat de scoala de ag politie campina. Mai pot sa deschid proces pentru daune morale? mentionez faptul ca nu am deschis proces pt daune dupa ce am castigat procesul pentru ca am continuat scoala si nu vroiam sa am alte probleme cu examenele prin scoala.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:23, 11 Iunie 2012
Legea nr.554/2004:
Art. 8 - Obiectul acţiunii judiciare
(1) Persoana vătămată într-un drept recunoscut de lege sau într-un interes legitim printr-un act administrativ unilateral, nemulţumită de răspunsul primit la plângerea prealabilă sau care nu a primit niciun răspuns în termenul prevăzut la art. 2 alin. (1) lit. h), poate sesiza instanţa de contencios administrativ competentă, pentru a solicita anularea în tot sau în parte a actului, repararea pagubei cauzate şi, eventual, reparaţii pentru daune morale. De asemenea, se poate adresa instanţei de contencios administrativ şi cel care se consideră vătămat într-un drept sau interes legitim al său prin nesoluţionarea în termen sau prin refuzul nejustificat de soluţionare a unei cereri, precum şi prin refuzul de efectuare a unei anumite operaţiuni administrative necesare pentru exercitarea sau protejarea dreptului sau interesului legitim.

........

art. 19 Termenul de prescripţie pentru despăgubiri
(1) Când persoana vătămată a cerut anularea actului administrativ, fără a cere în acelaşi timp şi despăgubiri, termenul de prescripţie pentru cererea de despăgubire curge de la data la care acesta a cunoscut sau trebuia să cunoască întinderea pagubei.

(2) Cererile se adresează instanţelor de contencios administrativ competente, în termenul de un an prevăzut la art. 11 alin. (2).
.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Functionari publici ptrclavinia ptrclavinia Buna ziua lucrez intr-o institutie publica de 10 ani. In anul 2005 am dat examen pentru a deveni functionar public - asistent treapta 3. In fiecare an am fost ... (vezi toată discuția)
Actiune Roman85 Roman85 Institutia Bisericii ortodoxe Romane nu a dat curs in termdenul legal de 30 de zile la sesizarea mea o pot actiona in justitie pot cere ... (vezi toată discuția)