avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 756 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... spete drept civil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

spete drept civil

Persoana A a intretinut relatii de concubinaj cu persoana B , 10 ani de zile , timp in care au dobandit impreuna bunuri mobile si imbobile.La decesul persoanei A au venit la succesiune copiii din casatoria cu persoana C predecedata.
In calitate de concubina, persoana B poate veni la succesiunea defunctului alaturi de copiii acestuia?
Cel mai recent răspuns: Mixi , utilizator 16:28, 11 Iunie 2012
Calitatea de concubina nu exista juridic.
Concubinul / concubina este strain de persoana cu care traieste si gospodareste impreuna.
Deci concubina nu poate veni la mostenirea legala a defunctului.

Ar putea mosteni in baza unui testament, daca exista.
Daca nu exista testament, intreaga mostenire va fi culeasa de fiul defunctului.

Atentie: la buunurile dobandite impreuna cu defunctul, concubina pare ca are un drept de proprietate propriu: unele bunuir sau cote sunt ale ei, nu pentru ca le-a mostenit, ci pentru ca le-a cumparat impreuna cu defunctul.
Multumesc pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj marius_boss marius_boss baiatul meu a stat cu o femeie 8 ani de zile nefiind casatoriti ,copii sau adresa impreuna . el a murit iar eu ca tatal lui nu stiu cat imi revine din ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla cu bunurile la moartea unuia dintre concubini? Cristina sb Cristina sb Ce se intampla cu bunurile a doua persoane care traiesc in concubinaj de 10 ani-iar in timpul acesta barbatul a primit o mostenire si femeia a cumparat un ... (vezi toată discuția)
Moștenire Marta Tot Marta Tot Persoana A (în calitate de nepot) împreună cu soția sa B și cei doi copii ai lor primesc ca moștenire un teren și o casă ... (vezi toată discuția)