avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 467 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... batut de un consatean dupa care i am spart geamul la ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

batut de un consatean dupa care i am spart geamul la masina

buna ziua. in urma cu aprox o luna am fost batut de un consatean,lovinduma in cap cu pumnul am cazut in sant fiind ceva confuz nu i mi aminteam nimic,dupa care m am ridicat si i am spart geamul la masin,in cele din urma el a facut plangere la parchet dosarul a ajuns la postul de pol din comuna unde sa intampalt.dak i mi puteti da si mie un sfat ce se poate face in cazul meu si cum sa procedez?multumesc anticipat
Ar fi trerbuit să depuneţi şi dvs. plângere penală, eventual, ar fi fost necesar şi să obţineţi certificat medico-legal pentru a putea proba incidentul.
Dacă au existat martori prezrnţi la locul incidentului, încă mai puteţi depune plângerea. Cel puţin aţi putea să probaţi faptul că respectivul consătean v-a provocat, şi astfel să benficiaţi de mai multe circumstanţe atenuante.
Fapta dvs. constituie infracţiunea de ditrugere şi atrage răspunderea penală. Totodată , veţi fi nevoit să reparaţi şi prejudiciul produs.
Fapta dvs. se pedespeşte cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă.
am fost si la iml pentru eliberarea unui certificat medico legal dar au spus ca a trecut mult timp si nu im mai pot elibera.dar am buletinul radiologic de la urgente ca in acea seara am fost la urgente deoarece erem confuz si nu retineam nimic nici nu imi aminteam ce sa intamplat.acel buletin radiologic de la urgente m ar puteaa juta cu ceva?am si martori deci pot sa fac si eu plangere impotriva lui?si unde sa fac.multumesc anticipat
formulati plangere impotriva celui care v-a lovit in cadrul aceluiasi dosar.
trebuie sa formulati plangerea in 2 luni de la incident (de la cunoasterea faptuitorului) care in cazul dumneavoastra coincide cu data incidentului
daca mai sunteti in termen formulati aceasta plangere si depuneti toate actele medicale si lisa cu martori
da ma incadrez in termen,dar am vreo sansa sa nu patesc nimic.deoarece seful de post din comuna sustine ca nu o sa am nici un castiga daca nu am certifiacat medico legal.o sa merg zilele aste la postul de pol deoarece am fost citat pt a da declaratie si cu martorii.pot sa pun martor un frate de al meu deoarece el ma dus in acea seara la spital.va multumesc mult
da. in procesul penal puteti propune martori rude, nu sunteti tinut de certificatul medico legal sa formulati o plangere.
insa atentie, sa redactati plangerea in doua exemplare si sa luati primire (nr de inregistrare pe unul din exemplare). sa nu omiteti a mentiona ca intelegeti sa formulati plangere impotriva lui X si sa fie tras la raspundere penala, ca e posibil sa o califice ca si declaratie nu ca plangere. daca nu aveti incredere in cei de la politie, mergeti si inregistrati plangerea direct la parchet si indicati numarul de dosar deja existent cu mentiunea ca plangerea dumenavoastra are legatura cu acest dosar si astfel se vor conexa cele doua plangeri.

Alte discuții în legătură

Bună seara, am și eu o întrebare, în anul 2019, luna decembrie ... SMG1992 SMG1992 Bună seara, am și eu o întrebare!În anul 2019, luna Decembrie am avut un incident cu 2 frațiFiind agresat eu și iubita mea, scoțând certificate ... (vezi toată discuția)
Animale lasate in libertate pe domeniul public si proprietate privata dana211 dana211 Buna seara !De mai multa vreme un consatean lasa animalele in libertate acestea distrugand recoltele mai multor locuitori .Am facut plangere la politie i s-au ... (vezi toată discuția)
Desi sunt victima sunt tratat ca un vinovat ruxxy1989 ruxxy1989 Buna ziua! Va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat...de un an si jumatate tatal meu este calomniat,injurat si amenintat cu moartea de catre un consatean in ... (vezi toată discuția)