avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA achizitie marfa extern
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

achizitie marfa extern

Buna ziua,
daca vreau sa iau pe firma marfa din exteriorul tarii, ce documente am nevoie si ce fel de declaratii tb sa depun?precizez ca firma este platitoare de Tva, trimestrial, conform vectorului fiscal.
Cel mai recent răspuns: magdabarbu , utilizator 10:09, 22 Iunie 2012
Precizati daca marfa se achizitioneaza dintr-o tara membra UE sau dintruna extraUE.
marfa se achizitioneaza dintr-o tara membra UE,din Amsterdam
trebuie sa solicitati inscrierea in registrul operatorilor intracomunitari (depunere decl. 095 si cazierele administartorilor si asociatilor).
veti inregistra taxare inversa, iar fiecare achizitie trebuie raportata in decl. 390 vies pana pe data de 25 a lunii urmatoare.
multumesc pentru raspunsuri
Vreau sa completez ca pt achizitii intracomunitare de bunuri se va schimba perioada fiscala din trimestrial in lunar.

Alte discuții în legătură

Tva la import din ue si export an alte tari ue cerbu99 cerbu99 Salut tuturor. Am nevoie si eu de ajutor. Am un SRL cu cod TVA. societatea urmeaza sa achizitioneze regulat bunuri din UE pe care le vinde in decurs de o ... (vezi toată discuția)
Tva trimestrial, achizitie intracomunitara felisana felisana Am o firma de tranport marfa cu cifra de afaceri in jur de 40000 euro, care depune tva trimestrial. In data de 2 februarie a achizitionat o piesa din Germania ... (vezi toată discuția)
declaratii dupa infiintare pfa florinat florinat Subiect: Declaratii dupa infiintare PFA După ce se înființează PFA-ul, cu obiect de activitate prestare servicii către client din UE, obligațile ... (vezi toată discuția)