avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... articole din cpc vizand prescrierea unor obligatii cas
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

articole din cpc vizand prescrierea unor obligatii cas

cas constanta cere plata retroactiva din 2005. De asemeni nu tine cont de faptul ca obligativitatea platii se face la peste 5 contracte de inchiriere. Multumim
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:14, 12 Iunie 2012
Codul de procedura fiscala
Art. 131 - Inceperea termenului de prescriptie
(1) Dreptul de a cere executarea silită a creanţelor fiscale se prescrie în termen de 5 ani de la data de 1 ianuarie a anului următor celui în care a luat naştere acest drept.
(2) Termenul de prescripţie prevăzut la alin. (1) se aplică şi creanţelor provenind din amenzi contravenţionale.

Art. 91 - Obiectul, termenul si momentul de la care incepe sa curga termenul de prescriptie a dreptului de stabilire a obligatiilor fiscale
(1) Dreptul organului fiscal de a stabili obligaţii fiscale se prescrie în termen de 5 ani, cu excepţia cazului în care legea dispune altfel.
(2) Termenul de prescripţie a dreptului prevăzut la alin. (1) începe să curgă de la data de 1 ianuarie a anului următor celui în care s-a născut creanţa fiscală potrivit art. 23, dacă legea nu dispune altfel.
(3) Dreptul de a stabili obligaţii fiscale se prescrie în termen de 10 ani în cazul în care acestea rezultă din săvârşirea unei fapte prevăzute de legea penală.
(4) Termenul prevăzut la alin. (3) curge de la data săvârşirii faptei ce constituie infracţiune sancţionată ca atare printr-o hotărâre judecătorească definitivă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen de prescriptie taxe si impozite omatcons omatcons Bună ziua Aş dori sa stiu ce act normativ stabileste termenul de prescriere a unei datorii fiscale privind impozitul pe terenul agricol din extravilan.:O (vezi toată discuția)
Prescriere creanþe ovidiu1957 ovidiu1957 cum aflu dacă unei firme i s-au prescris creanţele? (vezi toată discuția)
Perioada maxima de calcul retroactiv a impozitului pe cladiri mototolea stanel mototolea stanel Buna ziua. Am inchis balcoanele la apartamentul de bloc in care locuiesc in urma cu 10 ani, fara autorizatie de constructie. Acum am finalizat demersurile ... (vezi toată discuția)