Buna ziua,
Mi-am incheiat raporturile de munca de 1 luna de zile cu Directia Sanitar-veterinara Prahova. Aceasta directie este una apartinand statului roman.
Am de primit drepturi salariale din anul 2007, drepturi pentru care exista o hotarare in instanta obtinuta inca de acum 2 ani.
Mi se spune de acolo ca voi primii drepturile salariale ca si un angajat al lor, adica in patru ani si in nu stiu cate rate.
Cum pot face sa primesc acesti bani mai repede?
va multumesc
Aveti grija ca se implineste termenul de prescriptie a dreptului de a cere executarea silita .. Prin împlinirea termenului de prescripţie orice titlu executoriu îşi pierde puterea executorie.
Art. 405 C.proc.civ.
(1)Dreptul de a cere executarea silită se prescrie în termen de 3 ani, dacă legea nu prevede altfel. În cazul titlurilor emise în materia acţiunilor reale imobiliare, termenul de prescripţie este de 10 ani.
(2)Termenul de prescripţie începe să curgă de la data când se naşte dreptul de a cere executarea silită.
....
In acest sens, faceti o cerere catre fostul angajator prin care solicitati punerea in executare a hotararii respective .. in caz contrar, apelati la un executor judecatoresc sau dupa implinirea unui termen de 15 zile puteti depune plangere penala pentru savarsirea infractiunii prevazute la art.261 C.mun.
Art. 261 C.mun.
Neexecutarea unei hotărâri judecătoreşti definitive privind plata salariilor în termen de 15 zile de la data cererii de executare adresate angajatorului de către partea interesată constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 6 luni sau cu amendă.
problema mea este ca ei imi pun in fata OUG 71/2009 conform careia imi pot esalona banii pana in 2016. eu am facut o cerere de restituire de acum o luna dar la care nu am primit nici un raspuns. Au spus ca ordonanta se aplica si la fostii angajati.
sunt mai multe drepturi salariale si mai multe hotarari. cred ca hotararile sunt din 2010. nu am toate datele. exista insa fosti colegi care au plecat din sistem si care si-au primit drepturile chiar daca ordonanta era in vigoare la momentul respectiv.
OUG nr.71/2009 a avut mai multe variante pana la actuala forma .. in functie de data pronuntarii hotararii vi se poate spune ce varianta este incidenta.