Daca vreau sa vand o casa demolabila si terenul aferent, sunt obligata sa fac cadastru si intabulare? In cazul in care casa este demolabila, mai trebuie sa fac cadastru si intabulare si pentru constructie sau este suficient numai pentru terenul respectiv?
Va rog sa-mi spuneti ce acte sunt necesare si care este baza legala.
Ce se intampla in situatia in care suprafata efectiva a terenului este mai mica decat cea trecuta in contractul de vanzare-cumparare, titlul de proprietate, intrucat unul sau mai multi vecini au intrat pe terenul meu, in momentul in care au refacut gardul?
Va multumesc anticipat pentru eventualele raspunsuri.
Ca sa vindeti orice imobil cu act autentic (la notar) trebuie obligatoriu efectuate cadastrul si intabularea. Daca casa este demolabila...sunt doua variante: fie obtineti autorizatie de demolare, o daramati, intabulati ulterior terenul si cu asta basta, fie o intabulati si pe ea, vindeti teren+constructie si este problema cumparatorului ce face mai departe.
Daca diferenta rezultata in urma masuratorilor dintre TP si realitatea din teren este mai mare de 5%, nu cred ca veti putea face intabularea terenului; trebuie ca vecinii sa-si retraga gardurile, fie de bunavoie, fie in urma unei actiuni in granituire introdusa de dvs. la instanta judecatoreasca.