avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 778 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... daune
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

daune

care este suma acordata de istanta in practica judecatoreasca pentru vatamare corporala(amputatie picior)?
Cel mai recent răspuns: DUMITRU SI PARANIAC SCPA , Avocat 12:11, 18 Iunie 2012
Nu exista o suma fixa. Puteti cere cat considerati dvs, iar instanta va acorda atat cat considera ea necesar analizand circumstantele cauzei. Avand in vedere ca este o vatamare corporala grava aveti sansa sa obtineti o suma mai mare decat pt orice alta infractiune de loviri si vatamari. Sa faceti dovada prejudiciului material, cel moral ramane la aprecierea instantei.

Retineti totusi ca instantele din Romania nu acorda sume impresionante, iar raportandu-ne la realitatea sociala, de multe ori, inculpatii nu sunt prea instariti.
Ultima modificare: Miercuri, 13 Iunie 2012
ContSters178374, utilizator
Cu exceptia cazului in care vatamarea a survenit in cazul unui accident auto cu vatamare corporala grava, caz in care despagubirile sunt platite de asigurator, iar limitele sunt destul de ridicate. Limita de despagubire - 2011 - 3.500.000 Euro, 2012- 5 milioane de euro.
Ultima modificare: Miercuri, 13 Iunie 2012
DUMITRU SI PARANIAC SCPA, Avocat
da asiguratorul a fost de acord cu plata daunelor,dar as fi vrut sa stiu cam ce sume s-au acordat in astfel de situatii.
Sumele solicitate, de care am cunostinta, fluctueaza in intervalul 500.000-1.000.000 Euro. Nu am cunostinta de sume acordate efectiv,deoarece dosarele sunt inca pe rol.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier cu vatamare corporala snicownf snicownf in luna septembrie a acestui an am fost implicat intr-un accident rutier,mai bine spus intr-un cartambol de 4 masini,masina mea un vw golfv 2005tdi fiind ... (vezi toată discuția)
Daune rca ati14ati ati14ati doresc sa aflu cat a fost limita maxima de despagubire la daune RCA pe 2004 la sc astra s.a? (vezi toată discuția)
Despagubiri de la rca pt vatamari corporale goleasca goleasca Buna ziua, Vreau sa va intreb daca pot sa primesc despagubiri de la RCA , pentru vatamare corporala,.Daca da, care este cuantumul despagubirilor pe care pot ... (vezi toată discuția)