avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Intreprindere familiala
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Intreprindere familiala

Am o intreprindere familiala, de la 1 iunie nu mai am angajatii. Ce acte trebuie sa duc la Circa financiara?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Marian Trutan , Contabil 20:49, 13 Iunie 2012
Conform art.28 pct.(4) din OUG 44/2008 privind desfasurarea activitatilor economice de catre PFA,I.I. si I.F,actualizata,intreprinderea familiala nu poate angaja terte persoane cu contract de munca.Ce fel de angajati aveti,daca legea nu permite ?.
O Ind. Individuala poate avea angajati..:D dupa noaua legislatie..
cititi va rog[ link extern ]
La ce faceti dvs.trimitere(OUG 46/2011) ,se refera doar la PFA.Conform art.38 din OUG 44/2008,actualizata,PFA,I.I. si I.F.sunt platitoare de impozit pe venit,in conditiile prevazute de Legea 571/2003,cu modificarile si completarile ulterioare,deci solicitarea utilizatorului poate fi legata de Administratia Financiara,in ce priveste declaratia ce se depune la incetarea
activitatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare simultana pfa si Îf CPB171 CPB171 Avand în vedere prevederile art. 28, al.(2) din OUG 44/2008, va rog sa-mi confirmati sau nu daca o persoana inregistrata ca PFA cu un anumit cod CAEN, ca ... (vezi toată discuția)
Functionare simultan if si i.i. Stefi1221 Stefi1221 Stimați Domni! Cerere informații în legătură cu ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ nr. 44 din 16 aprilie 2008 privind desfăşurarea activităţilor economice de ... (vezi toată discuția)
Angajare la if birta birta se pot face angajari pe IF de terte persoane ? este og 46/2011 care permite angajari? (vezi toată discuția)