avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... legalizare acte
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

legalizare acte

O copie color a unui document legalizat se poate autentifica, conform cu originalul cu stampila institutiei?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 16:06, 2 August 2018
Daca va referiti la procedura notariala, nu! In acest caz nu este vorba de autentificare ci de legalizare si legalizarea unor copii se face numai dupa originale, nu dupa copii fie ele si conforme cu originalul.
Nu ma refer la procedura notariala. Ca sa nu mai fac copii xerox pentru anumite documente, pentru a mi le stampila angajatorul si sa scrie conform cu originalul, eu am copii color dupa copia actului legalizat la notariat. De exemplu, am o copie color a certificatului de nastere legalizat la notar si doresc sa cer angajatorului sa-mi stampileze si sa scrie conform cu originalul. Este valabil, are voie angajatorul sa le autentifice, conform cu originalul?
Ideea e ca am aceste copii color ale actelor legalizate si vreau sa ma folosesc de ele, sa nu mai fac un drum cu originalele la xerox.
E legal?
Ultima modificare: Miercuri, 13 Iunie 2012
barbu_, utilizator
mentiunea "Conform cu originalul " o poate face doar cel care a emis actul, deci pe un certificat de nastere, angajatorul dvs nu poate pune aceasta mentiune intrucat nu el l-a emis.
Actele se legalizeaza de catre notar( cu exceptia hotararilor jdecatoresti care vor fi legalizate de tribunal) sau de catre emitent .
d_doinita a scris:

mentiunea "Conform cu originalul " o poate face doar cel care a emis actul, deci pe un certificat de nastere, angajatorul dvs nu poate pune aceasta mentiune intrucat nu el l-a emis.
Actele se legalizeaza de catre notar( cu exceptia hotararilor jdecatoresti care vor fi legalizate de tribunal) sau de catre emitent .

Va contrazic.
Angajatorul meu are stampila (conform cu originalul), exact asta stampileaza, apoi pune stampila institutiei si semneaza. Oricum va multumesc pentru raspunsuri. Din pacate nu am primit un raspuns clar, asa ca mai repede ma duc la xerox apoi la angajator.
legalizare COLOR, dupa un certificat de nestere original , este realizabil/ este legal si acceptabil?

ContSters250994 a scris:

Daca va referiti la procedura notariala, nu! In acest caz nu este vorba de autentificare ci de legalizare si legalizarea unor copii se face numai dupa originale, nu dupa copii fie ele si conforme cu originalul.

Alte discuții în legătură

Legalizare copie xerox hotarare de divort - unde ? iolanda76ada iolanda76ada Buna seara ! Am urmatoarea problema : Am o hotarare de divort definitiva si irevocabila emisa in 2003 si legalizata in acelasi an. Pentru dosarul de ... (vezi toată discuția)
Copie legalizata dupa alta copie legalizata se poate? ucenik ucenik Buna ziua! As dori sa aflu daca se pot executa copii legalizate dupa o copie legalizata. Mentionez ca este vorba despre o hotarare de consiliu local prin ... (vezi toată discuția)
Obligativitatea legalizarii fotocopiilor dupa ci castelano castelano sunt obligat cumva prin lege sa legalizezi o fotocopie dupa un act de identitate(C.I)?,mentionez ca :fotocopie facuta de ei, cu aparatul propriu al firmei in ... (vezi toată discuția)