avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Condamnare de 4 ani si 8 luni-se poate reduce pedeapsa ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Condamnare de 4 ani si 8 luni-se poate reduce pedeapsa potrivit noului cod penal?

bunaziua. fratele meu are o condamnare de 4 ani si 8 luni si asi vreasa stiu daca noul cod penal ii v-a reduce pedeapsa. se stie sigur data la care va intra in vigoare? multumesc.
am auzit ca in noul cod penal se va executa 6 luni la an inloc de 8 cum este acum? stiti daca este adevarat? nu a mai avut nici o condamnare nciodata la ce perioada poate cere eliberare conditionat? sau cum se numeste ca nu ma pricep, dar vreau sa stiu daca are un comportament bun, si va merge acolo la munca cand se poate elibera cel mai repede. multimesc
Se vor executa 12 luni pe an, asa cum este si acum. Va aflati in eroare cu privire la cele 8 sau 6 luni.
Se va libera conditionat, daca va continua cu acest comportament bun si cu munca, dupa executarea efectiva a minim 1/2 din pedeapsa la care se adauga zilele castigate prin munca deoarece trebuie sa ajunga la fractia de 2/3 din pedeapsa: min 1/2 din pedeapsa + zile castigate = 2/3, dupa aceasta perioada se poate libera.
Totul depinde de cat de mult munceste si de comportarea acestuia.
Ultima modificare: Joi, 14 Iunie 2012
ContSters178374, utilizator
@andreielena12 a scris :

in noul cod de procedura penala este prevazut modul de executare?eu tot aud de ceva gen executat 8 luni la an.imi cer scuze daca insist pe lucrul asta dar nu sunt lamurita. multumesc.
Aplauda

@Alex_Munteanu a scris:

Acea afirmate cu ?8 luni la an? este facuta de persoane care nu au cunostinte juridic si nu stiu cum functioneaza sistemul.
O persoana care a fost condamnata la o pedeapsa cu suspendare poate fi eliberata conditionat din inchisoare la implinirea a 1/2 sau 2/3 din pedeasa stabilita de instanta. Liberarea conditionata se face pe baza muncii prestate, de conduita persoanei condamnate şi de eforturile acesteia pentru reintegrarea socială, în special în cadrul activităţilor educative, culturale, terapeutice, de consiliere psihologică şi asistenţă socială, al instruirii şcolare şi al formării profesionale, de responsabilităţile încredinţate, de recompensele acordate, de sancţiunile disciplinare aplicate şi de antecedentele sale penale.Deci nu este obligatoriu ca o persoana condamnata sa fie eliberata inainte de termen.

Intervenţie moderator

@anreielena12, vă rog să nu mai deschideţi în mod repetat acelaşi subiect. Aveţi posibilitatea să adresaţi întrbări în topicul deja existent .Vă mulţumesc.
Ultima modificare: Joi, 14 Iunie 2012
Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reducere pedeapsa noul cod penal haciko haciko buna seara... am o intrebare daca poate cineva sa imi raspunda ..va multumesc daca se schimba noul cod penal, la o persoana ce are 2 ani de condamna si din ... (vezi toată discuția)
Noul cod penal, aplicarea retroactiva Lala46 Lala46 Buna ziua Dispozitiile noului cod penal de la 1 februarie 2014 se aplica si retroactiv? Adica, o pedeapsa primita pe actualul cod penal va fi micsorata dupa ... (vezi toată discuția)
cine beneficiaza de noul cod penal 2014 cptelena cptelena Sotul meu a luat in nov2013, 2 ani cu executare pentru contrabanda,as dori sa stiu daca beneficiaza de noul cod penal in 2014, el a mers in proces pe 320 ind ... (vezi toată discuția)