avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 401 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dobandire teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dobandire teren

sunt proprietarul unei constructii aflate pe un teren al primariei. am tot incercat sa dobandesc terenul de sub cladire, dar fara succes. mereu acelasi raspuns, nu sunt consilierii de acord.
1. starea cladirii nu este tocmai buna. daca nu o consolidez sau daca nu platesc impozitele la timp, poate primaria sa ma desproprietareasca pentru rea credinta?
2. daca eu consolidez cladirea, daca o renovez, mai poate sa mi-o ia chiar daca terenul e al primariei?
nici nu prea stiu ce intrebari sa mai pun. astept unele raspunsuri sa pot continua.multumesc
Cel mai recent răspuns: marfan , utilizator 11:31, 18 Iunie 2012
Daca exista un contract de concesiune teren aferent constructiei pe care sunteti proprietar,acest contract trebuie sa fie incheiat pentru o anumita perioada sau pe durata existentei constructiei.Cum nu s-a aprobat vanzarea terenului,ramaneti concesionar,platiti concesiune in conditiile stabilite in contract .Pentru constructie puteti solicita certificat de urbanism si apoi obtine autorizatie de construire pentru a o repara.Daca nu platiti la timp impozitele ,in functie de numarul de zile de intarziere se adauga majorari si penalitati la suma datorata.Ca sa rezilieze un contract de concesiune pentru un teren pe care aveti constructia in proprietate e mai greu,pentru ca atunci nu ar mai incasa drepturile de concesiune si nici altcineva nu poate sa preia acest contract.
terenul nu este in concesiune.a intrat in posesia primariei dupa ce am cumparat eu imobilul. si acum primaria nu vrea sa mi-l dea
Nu inteleg cum sa intre in posesia primariei terenul pe care exista o constructie care va apartine.Regimul juridic al terenului trebuie clarificat.Faceti cerere pentru concesiune,intrati in legalitate iar cand se va aproba vanzarea il puteti cumpara.
Ultima modificare: Vineri, 15 Iunie 2012
irina_stirbu2000, utilizator
pai chiar asa s-a intamplat. a intrat in posesia primariei. si acum eu trebuie sa iau terenul pe numele meu, sau sa consolidez cladirea sa nu cada. daca a cazut, ma expripriaza. trebuie sa iau autorizatie de consolidare a cladirii nu-i asa?
Da,o cladire trebuie reparata.Daca nu este monument istoric,in urma intocmirii expetizei tehnice care o sa fie ceruta prin certificatul de urbanism se poate stabili daca se poate repara sau trebuie demolata.Puteti face o cerere pentru eliberarea unui certificat de urbanism pentru reparatie constructie prin care sa vi se va spune care sunt avizele si ce documentatie trebuie sa aveti in vederea solicitarii autorizatiei de construire si obtinerii acesteia.
Ultima modificare: Duminică, 17 Iunie 2012
irina_stirbu2000, utilizator

Alte discuții în legătură

Probleme de intabulare.... TomaGradinaru TomaGradinaru O societate agricola a cumparat in 1990 un fost IAS cu o cladire si un teren. In prezent Primaria din raza respectiva a castigat terenul. Societatea vrea sa ... (vezi toată discuția)
Teren concesiune - cumpĂrare Turmason Turmason Am teren concesionat de la comuna .........., jud. ........... în contractul concesiune se prevede la cap. Termenul contractului ” durata concesiunii este ... (vezi toată discuția)
Fatada cladire monument istoric UTILizatorUTIL UTILizatorUTIL Buna ziua, Am cateva intrebari legate de lucrarile de \"reinprospatare\" a fatadei unei cladiri istorice. In fapt, doresc sa inchiriez parterul unui imobil ... (vezi toată discuția)