avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 968 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Inactivitate fiscala - Infiintare PFA
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Inactivitate fiscala - Infiintare PFA

Buna,
In urma 2010 am decis infiintarea unui SRL.
Din neglijenta si protie am tot amanat sa angajez un contabil si nu am depus nici o declaratie, balant , etc.
Dupa o perioada scurta de timp, bussinesul nu a mai prea mers...si am lasat totul balta...
Momentn lucrez la o firma de IT si am nevoie de infiintarea unui PFA.
Am depus actele la ORC si verificand pe site am vazut ca dosarul e in curs de procesare. Am verificat la rezolutii/amanari si am gasit asta:

informaţiile privind cazierul fiscal al d-lui XXXXXXXX, sunt înscrise fapte prevăzute la art. 2 al.(2) din OG 75/2001, respectiv inactivitatea fiscală. Potrivit art. 8 al. (1) lit c) din OG 75/2001 privind organizarea si funcţionarea cazierului fiscal republicată cu modificările si completările ulterioare, prezentarea certificatului de cazier fiscal este obligatorie la autorizarea exercitării unei activităţi independente de către solicitanţi. Aliniatul (3) al aceluiasi articol, statuează că judecătorul delegat, instantele şi organele competente nu dispun, respectiv nu autorizează operaţiunile prevăzute la art. 8 al.(1), în cazul în care, în cazierul fiscal, există înscrise fapte de natură penală şi/sau fapte prevăzute la art. 2 al.(2) din OG 75/2001

Am vreo sansa sa mi se accepte cererea de infiintare PFA? Daca nu, ce pot face ca sa "scap de firma asta"?

Alte discuții în legătură

Infiintare firma analia11 analia11 Buna ziua, Am un PFA care acum are activitatea suspendata si care are datorii de 1600 lei,acum as vrea sa deschid un SRL ,dar nu pot obtine inregistrarea de ... (vezi toată discuția)
Inactivitate fiscala hilux hilux Buna ziua, pot infiinta o noua societate cu inca 2 actionari daca in cazierul fiscal am inscrise fapte deoarece la o societate unde sunt unul din cei 2 ... (vezi toată discuția)
Dizolvare societate oanalumi oanalumi Am un SRL din 2005, care nu a functionat decat o luna. Din 2008, de prin august, nu am mai depus balantele si bilanturile, care de altfel erau pe 0, (nu am ... (vezi toată discuția)