avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1139 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Accident de munca-culpa comuna.Ce pot face in acest ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Accident de munca-culpa comuna.Ce pot face in acest caz?

In urma accidentului de munca s-a stabilit de instanta culpa comuna , adica a firmei cat si a mea. Pot face plangere penala sau civila inpotriva persoanelor care se fac vinovate ? In urma accidentului de munca am ramas cu urmari ce le voi avea toata viata .

Multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 23:32, 26 Iunie 2012
Incercati sa detaliati situatia la care va referiti , raportat la cele petrecute si la cele stabilite de instanta.
Aaratati daca exista hotarare definitiva sau mai urmeaza alte cai de atac.
Orice detaliere situatiei poate fi de natura de a va ajuta sa primiti informatii care sa va fie cat mai de folos in cele ce dorit sa mai intreprindeti.
Ultima modificare: Vineri, 15 Iunie 2012
Radu Gabrian, Mediator
Culpa comuna a fost data in hotarare definita si irevocabila de catre Curtea de Apel ( recurs ), in care se retine culpa angajatorului cat si a mea desi am detinut probe scrise la dosar din care reiesea nevinovatia mea , dar suntem in Romania si totul este posibil . Avand aceasta hotarare pot actiona in proces penal sau civil persoanele din cadrul firmei care se fac vinovate de accidentul de munca , in urma caruia am ramas cu probleme de natura medicala . Am inteles ca hotararea find data de Curtea de Apel , ma pot adresa si catre CEDO . In concluzie pot trage la raspundere acele persoane ?
crucy, utilizator
Ce a stabilit hotararea definitiva - nu si irevocabila , in materie penala- cu privire la vinovatii ?
Detaliati situatia si referiti-va exact la persoanele pe care le considerati vinovate si de ce , dar mai ales ce a stabilit instanta in legatura cu acestea ?
In ce proportie s-a stabilit culpa comuna , prin hotarare definitiva , in aceasta proportie , partile trebuie sa achite despagubirile si si eventualele daune .

Edit later :
Pe de alta parte , daca nu au intervenit complicatii ale suferintelor cauzate de accident sau alte probleme noi legate de starea dvs , va fi greu sa solicitati despagubiri atata timp cat acestea au fost acordate deja prin hotarare definitiva de instanta de judecata
Radu Gabrian, Mediator
Admite exceptia nulitatii deciziei de sanctionare emisa de intinata , obliga intinata la plata ... daune morale si .... titlu celtuieli spitalizare. Retine culpa angajatorului deoarece nu am avut instructajul SSM , echipament de protectie , iar mie ca nu am probat suficient . In procesul verbal de cercetare se fac vinovati : persoana responsabila SSM , seful meu direct pentru neefectuarea instructajului , si eu ca nu am verificat existenta vreunui curent electric !
I decurs de 2 ani am fost internat in spital , Bucuresti si in localitate la neurologie cu diagnostic pe care o sa-l port toata viata. Instanta nu a facut nicio referire la persoanele care se fac raspunzatoare in mod direct. !!! Mi-au fost admise jumate din daunele morale cerute de catre mine . Pot cere daune fiindca am fost sanctionat cu advertisment scris , iar instanta la anulat ? Pot reclama civil/penal pe cei ce se fac vinovati in procesul verbal de cercetare ?
Sub aspect penal a fost cerecetat acest accident de catre organele de urmarire penala ?
Care este rezultatul ?

Alte discuții în legătură

Accident de munca mortal nadia_odagiu nadia_odagiu nu se cunoaste a cui a fost culpa, expertiza judecatoeasca va veni abia peste 2 luni.Ce poate face familia?Care este suma pe care ar trebui sa o pretinda ... (vezi toată discuția)
Am avut un accident la bungee jumping și consider că a fost din cauza persoanei care se ocupa de activitate. vreau să cer daune morale și materiale, care sunt pașii? kicker kicker Bună ziua! Situația este următoare: Pe 21.09.2019 am fost la Cheile Râșnoavei să fac bungee jumping. Nu era persoana cu care mai sărisem, era cineva ... (vezi toată discuția)
Accident rutier/de traseu cosmina2014 cosmina2014 Buna ziua, Doresc sa va adresez si eu o intrebare: Tatal meu a fost victima unui accident (de traseu ) de circulatie in dec.2013, cand se intorcea de la ... (vezi toată discuția)