avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... ata nesterila
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

ata nesterila

acum aproximativ 5-6 luni sotia mea a fost operata de fibron uterin.operatia a decurs normal taietura s-a vindeca mai greu. de aproape doua saptamani au inceput sa apara peunele locuri ale taieturi si unde a fost cusuta infectii care au pungi cu puroi ,si pe unele parti corpul a inceput sascoata capetele la ata cu care a fost cusuta.ce ma invatati sa fac unde sa depun reclatie,daca pot cere daune morale sau materiale daca se constata ca ata este de vina sau medicul ,nu vreau sa ma inbogatesc dar vreau sa se vindece deoarece avem un copil si trebuie crescut ,ea este tanara si viata este frumoasa dar vreau ca cei vinovati sa plateasca ,si daca pot da pe cineva in judecata si ce sanse am.
Cel mai recent răspuns: trope_doi , utilizator 05:31, 4 Ianuarie 2009
Exista mai multe cauze pt. care sotia dvs. ar fi putut face acele granuloame: o infectie intraspitaliceasca, incompatibilitate la fire (materialul din care sunt facute acele fire este greu suportat de organism), nodurile grosolane facute la sutura si care se absorb greu etc. Deci este dificil sa reclamati pe cineva si, mai ales, sa aveti si castig de cauza. Necesita ingrijiri atente, care se pot prelungi pana la cateva luni. De vina, cred eu, este sistemul medical romanesc in ansamblu, care este departe de a trata omul si nu boala, superficialitatea personalului medical, mizeria din spitale etc. Puteti sa reclamati (si sa castigati) daca veti cere foaia de observatie si acolo veti vedea prescrise medicamente care nu i-au fost administrate.
Pana la urma, dincolo de salarii si de fondurile spitalelor, problemele se reduc la nivelul educatiei si la responsabilitatea tuturor cadrelor medicale, deci la cultura medicala, lucru greu de schimbat daca nu exista vointa si implicare.
In conditiile art. 998 si urm. cod civil puteti chema in judecata atit medicul care a efectutat operatia cit si unitatea sanitara
urmind a dovedi legatura de cauzalitate intre fapta acestuia si starea prejudiciabila postoperatorie a sotiei precizindu-ve si cuantumul despagubirilor pe care le pretindeti ca daune morale si ca daune materiale
cand a fost operata sotia a mai fos operata si o doamna din slatina cu care tinem legatura si ei i sa intamplat la fel ca sotiei mele
Inainte de a face o plangere la Colegiul Medicilor (si inainte de a incepe orice procedura juridica) vorbiti cu medicul care a executat operatia... Trebuie sa anuntati in primul rand medicul respectiv – sa aflati ce spune si ce tratament propune... In orice operatie – cat de simpla – exista un procent de risc pt ca fiecare organism in parte raspunde altfel la interventii de acest gen.
Daca ata a fost, cu adevarat, nesterila culpa medicului nu exista – acesta nu avea de unde sa stie acest lucru in momentul in care asistenta i-a dat ata sa coasa...
Sa vorbiti intai cu cei de la spital este in avantajul dv, mai ales daca va hotarati sa depuneti plangere.
Sanatate sotiei si intregii familii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Victima unei culpe medicale vali_ned vali_ned Buna seara Va rog ajutati-ma cu cateva sfaturi juridice. In anul 2008 am fost victima unui doctor care din culpa medicala mi-a distrus sanatatea. Mai exact ... (vezi toată discuția)
Plagă infectată. spitalul spune că sunt sănătos! misulino misulino In urma cu 3 saptamani am fost operat la un spital de stat din Bucuresti de granulom, dupa ce in octombrie 2017 fusesem operat in acelasi loc (zona inghinala) ... (vezi toată discuția)
Victima unei culpe medicale - rog ajutor vali_ned vali_ned Buna seara dl avocat. Ma numesc Apreutesei Mariana, din loc. Gelu, jud Timis. Va rog ajutati-ma cu cateva sfaturi juridice. In anul 2008 am fost victima ... (vezi toată discuția)