avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Acte necesare pentru vanzare
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Acte necesare pentru vanzare

Buna ziua!
Am dobandit terenuri agricole de la parinti,dintre care am vandut cateva.Un teren mi-a ramas,este intabulat,dar nu gasesc titlul de proprietate .
Am certificatul de mistenitor,extrasul de carte funciara.
E nevoie si de titlul de proprietate al bunicului?Daca da,ce este de facut?
Multumesc pentru atentie.

Cu stima BenedekB.
Cel mai recent răspuns: d_doinita , utilizator 17:00, 18 Iunie 2012
Nu este nevoie de Titlu, numai daca vrea cel ce cumpara o copie, dar isi poate scoate de la dosarul aflat la OCPI la prima inscriere.
Pentru a putea vinde va trebuie:
- Acte de proprietate -cum ati dobandit
- Certificat fiscal ca nu sunt datorii de la primarie
- Act identitate
- Mers la notar sa obtina Extras CF autentificare

- acolo cumparatorul va prezenta actele ce trebuie el sa le prezinta pt incheierea vanzarii
Titlul de proprietate a stat la baza intocmirii certificatului de mostenitor, deci la vanzare, notarul il va cere. Daca nu il gasiti puteti solicita o copie conforma cu originalul de la Prefectura care l-a emis.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte necesare vanzare teren iulia bumbu iulia bumbu Am titlu de proprietate a unui lot de pamant intravilan, am cadastru facut la el , intrebarea mea este ce acte imi mai trebuiesc pentru a-l putea vinde (vezi toată discuția)
Cum obtin un duplicat dupa actul de proprietate ddaria_2008 ddaria_2008 Buna ziua, sunt casatorita si despartita in fapt, am un imobil dar actele au ramas la sot si nu imi pot face buletin de identitate care urmeaza sa expire, nu ... (vezi toată discuția)
Cadastru pastrat de banca miha006 miha006 Buna ziua, Sunt in urmatoarea situatie: Am cumparat un apartament cu credit ipotecar de la banca. Cand s-a facut incheierea de intabulare pe numele meu, ... (vezi toată discuția)