avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 470 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

Bună ziua. Părinții mei sunt despărțiti și eu locuiesc cu mama mea. Tatăl meu plătește pensie alimentară care revine in contul bancar al mamei mele și datorită neînțelegerilor mele cu ea aș vrea să stiu dacă există posibilitatea legală să primesc pensia alimentară în contul meu bancar. Menționez faptul că am vârsta de 20 de ani și sunt la facultate.

Vă mulțumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Iunie 2012
Ionescu229, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ionescu229 , utilizator 23:34, 16 Iunie 2012
In cazul in care mama ta nu mai are grija de tine si nu te mai sprijina material poti solicita acest lucru, dar daca neintelegerile cu ea presupun certuri pentru ca vii tarziu acasa sau mai stiu eu ce, nu poti solicita asta ...
Banii nu sunt folositi in scopul de a ma ajuta pe mine, profesional si restul cheltuielilor. Ce demers trebuie sa demarez pentru a putea demonstra lucrul acesta?
Vorbesti cu tatal sa iti trimita banii tie. Ea nu va putea face plangere pentru abandon de familie deoarece tu esti majora.

ART. 305
Abandonul de familie
Săvârşirea de către persoana care are obligaţia legală de întreţinere, faţă de cel îndreptăţit la întreţinere, a uneia dintre următoarele fapte:
a) părăsirea, alungarea sau lăsarea fără ajutor, expunându-l la suferinţe fizice sau morale;
b) neîndeplinirea cu rea-credinţă a obligaţiei de întreţinere prevăzute de lege;
c) neplata cu rea-credinţă, timp de două luni, a pensiei de întreţinere stabilite pe cale judecătorească,
se pedepseşte, în cazurile prevăzute la lit. a) şi b), cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă, iar în cazul prevăzut la lit. c), cu închisoare de la unu la 3 ani sau cu amendă.
Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.
Împăcarea părţilor înlătură răspunderea penală.
Până aici am înțeles. Voi fi nevoit să apelez instanța de judecată în cazul în care nu se rezolvă pe cale amiabilă din partea tatălui? ( posibilă nepăsare, sau ca el nu se implică ). Dacă da, care sunt costurile ce implică procedura?
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Iunie 2012
Ionescu229, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces pensie alimentara mihaliscenco mihaliscenco Buna! Am o nelamurire, daca nu stiu suma care reprezinta pensia alimentara neplatita pot deschide proces impotriva fostului sot? Multumesc! (vezi toată discuția)
Pensie alimentara glockal3x glockal3x As dori un sfat daca se poate . Ce ar trebui sa faca mama mea daca tatal meu nu mi-a mai trimis pensia alimentara de aproximativ 6-7 luni iar aceasta fiind ... (vezi toată discuția)
Abandon familial Vivian Ingrid Vivian Ingrid As dori sa stiu cand anume poate fi cineva reclamat pentru abandon familial si care sunt conditiile declararii acestuia? (vezi toată discuția)