avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 382 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Inmatriculare dupa 30 de zile
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Inmatriculare dupa 30 de zile

Buna ziua

Am cumparat o masina din tara in data de 14 Dec 2008, din Bucuresti.
Certificatul de atestare fiscala de la vanzator este datat in 8 Dec 2008, si din cate am inteles are o valabilitate de 30 de zile.
Problema este ca eu nu am avut cum sa ajung la RAR sa fac autetinficarea (fara de care nu pot inmatricula masina) pentru ca programarile erau deja facute pe o perioada destul de lunga. Am programare facuta pe 9 Ian 2009.

Spuneti-mi va rog daca pot inmatricula masina pe 9 fara probleme, sau trebuie sa cer vanzatorului un nou certificat de atestare fiscala ? As dori totusi sa evit sa mai deranjez vanzatorul, pentru ca eu sunt din Bacau si el din Tulcea.

Totodata, stiu ca inmatricularea trebuie facuta la 30 de zile max de la data vanzarii (14 Dec), ceea ce ar fi OK pt mine, dar se bate cap in cap cu valabilitatea Certificatului de Atestare Fiscala..

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: coco_ady23 , utilizator 01:53, 11 Ianuarie 2009
zrgiu a scris:

Buna ziua

Am cumparat o masina din tara in data de 14 Dec 2008, din Bucuresti.
Certificatul de atestare fiscala de la vanzator este datat in 8 Dec 2008, si din cate am inteles are o valabilitate de 30 de zile.
Problema este ca eu nu am avut cum sa ajung la RAR sa fac autetinficarea (fara de care nu pot inmatricula masina) pentru ca programarile erau deja facute pe o perioada destul de lunga. Am programare facuta pe 9 Ian 2009.

Spuneti-mi va rog daca pot inmatricula masina pe 9 fara probleme, sau trebuie sa cer vanzatorului un nou certificat de atestare fiscala ? As dori totusi sa evit sa mai deranjez vanzatorul, pentru ca eu sunt din Bacau si el din Tulcea.

Totodata, stiu ca inmatricularea trebuie facuta la 30 de zile max de la data vanzarii (14 Dec), ceea ce ar fi OK pt mine, dar se bate cap in cap cu valabilitatea Certificatului de Atestare Fiscala..

Va multumesc
am si eu o problema asemanatoare! ma puteti ajuta cu un raspuns! am cumparat masina pe 11.12.2008 din bucuresti, eu fiind din gorj. am programare la RAR pe 22.01.2009. cum procedez? mai am nevoie de un alt certificat de atestare daca cel eliberat deja a expirat? mai pot circula cu masina dupa cele 30 de zile avute la dispozitie pt inmatricularea ei pe numele meu lucru ce a fost imposibil datorita aglomeratiei de la RAR? va multumesc pt raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inmatriculare auto Tomix Tomix Buna ziua, As avea o intrebare cu privire la inmatricularea unui autovehicul inmatriculat in Romania. Am achizitionat un autovehicul inmatriculat in ... (vezi toată discuția)
Certificat fiscal auto apolis21 apolis21 Buna seara! Vreau sa cumpar o masina maine din alt judet si maine ii va scoate nr.rosii proprietarul si imi va da si fiscal. Problema e ca acest certificat ... (vezi toată discuția)
Instrainat talon auto Madalin0123 Madalin0123 Buna ziua . Anul trecut am cumparat o masina Sh de la un prieten si am decis sa nu o mai imatriculez pt ca este veche , insa acum m-am razgadit si am fost sa ... (vezi toată discuția)