avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 279 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... neplata concediului medical
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

neplata concediului medical

buna,lucrez intr-un super market, iar in luna aprilie m-am imbolnavit am avut CM din 27 .04 -30.04 ,apoi in luna mai 01.005-05.05,mi s-a retinut din salariul de pe aprilie 50 lei ,iar in luna pe luna mai ,nu am mai luat bonurile (precizez ca lunar primim 17bonuri , desigur ca lucram 28 -29 zile lunar a cate 8 ore).salariul fiind de 700 lei si 17 bonuri x 9 lei .E normal sa nu ti se plateasca CM ? Cui ar trebui sa ma adresez ?
Cel mai recent răspuns: nelyma , utilizator 20:50, 23 Iulie 2012
Nu este normal sa nu primiti niciun tichet de masa in luna in care ati fost in cm cateva zile ,eventual daca tichetele vi se acorda in avans in totalitate si ulterior beneficiati de cm,luna urmatoare tichetele acordate in plus pt. zilele de cm se retin .
Trebuie sa clarificati acest aspect cu angajatorul dvs.
Cat despre salariul pt. mai,daca nu primiti fluturas, faceti o copie dupa statul de plata si reveniti sa putem verifica calculul.
multumesc pt . sfat , dar nu am cum sa fac copie dupa statul de plata pt . ca el ni-l da sa l semnam atunci cand ne da salariul .Nu pot avea acces la el . Iar pe de alta parte imi e cam teama sa-l confrunt singura , s-ar putea sa imi pierd locul de munca, (spun asta pt. ca nu sunt singura in aceasta situatie ) mai am o colega care a fost in aceasi situatie .
Va luati o hartie si un pix si va notati toate rubricile de pe stat,din dreptul pozitiei dvs.in data de plata cand trebuie sa semnati statul.Este dreptul dvs, sa cunoasteti modul de calcul al drepturilor salariale ce vi se cuvin....
Teama dvs. este nejustificata,fara date concrete cum doriti un raspuns concret?
buna , am revenit asupra subiectului .Am facut plangere la ITM, iar in urma controlului de la ITM am fost concediata pe motiv ca nu mai are nevoie de serviciile mele mi s -a cerut sa imi scriu demisia ,dar eu am refuzat acest lucru .Atunci mi-a spus ca nici nu are nevoie pt. ca la angajare fiecare angajata isi semneaza si decizia de incetare a contractului de munca . E posibil asa ceva? Cei de la ITM mi-au spus ca nu mai e de competenta lor, doar sa ii dau in judecata , dar cum pot dovedii ca nu mi-am scris eu demisia ? Si in plus nici nu imi permit un avocat . Un sfat va rog

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariul minim pe economie si bonurile de masa burdusel liviu burdusel liviu Buna ziua, fica mea este angajata ca vanzatoare la un magazin privat unde are salariul minim pe economie.Patroana le da si 20 de bonuri de masa pe care le ... (vezi toată discuția)
Cum calculez salariu cu co si cm in aceeasi luna? anna_karenina anna_karenina Buna ziua. Va rog sa ma invatati cum se calculeza salariul pentru o luna in care ai si CM in luna respectiva. Salariile brute pt anul 2013: ianuarie 1826 lei; ... (vezi toată discuția)
Concediu 75% ioana.dumi ioana.dumi Buna ziua am si eu o nelamurire.Sunt insarcinata si sun t in medical de 75% .incepand din 27. 04.2011.pana in ziua de astazi bani pe card ,ca iau salarul pe ... (vezi toată discuția)