buna ziua, va rog frumos daca poate cineva sa ma ajute cu cateva lamuriri,locuiesc intr-un bloc cu 4 nivele , la etajul 4 , am facut hidroizolatia in anul 2002 , acum imi ploua in casa , am lua t legatura cu vecinii , trebuie sa specific ca vecinii mei de palier nu sunt interesati de inlocuirea hidroizolatiei unul motivand ca vrea sa vanda ap iar iar la celalat ap a murit propietarul iar , mostenitorii nu se inteleg intre ei , am luat legatura cu ceilalti vecini si mi s-a apus ca nu sunt de acord cu inlocuirea hidroizolatiei pentru ca nu e deterioarata pe o suprafata mai mare de 20% , intrebare cine face aceasta constatare? ce lege stabileste ca trebuie sa fie degradata 20% din suprafata ? sau dupa ce perioada se poate schimba hidroizolatia , care e procedura , trebuie facuta sedinta cu propietarii sa le ceara acordul sau comitetul executiv al asociatiei de prop decide sa repare terasa?
Hidroizolatia la partile comune din imobil se reface ori de cate ori este necesar,asta pentru protejarea atat a proprietatii comune cat si a celei private
De regula astfel de lucrari trebuie sa detina garantie,conditionat de executia prin unitate specializata si care respecta prevederile in domeniu
Sesizati oficial presedintele asociatiei de proprietari care detine autoritatea si competenta sa dispuna masuri in interesul general al membrilor proprietari si pentru asigurarea bunei functionari parti comune instalatii/constructii din imobil
Nu exista dispozitie in vigoare care sa prevada procentul de 20% degradare din suprafata partii comune
da , avem asociatie de propietari, avem presedinte , am vorbit cu el (ea ),este de fatp o doamna , initial a spus ca este de acord cu cerea noastra , verbal , dupa aceea a revenit si la cererea unei vecine care nu doreste sa participe cu bani a spus ca trebuie mai intaii sa facem sedinta , dar asta nu inteleg daca de ce e necesara sedinta daca legea spune ca trebuie reparat ?
Pentru ca aveti asociatie de proprietari, dumneavoastra nu trebuie sa cereti acordul vecinilor pentru realizarea hidroizolatiei.
Trebuie sa sesizati in scris presedintele asociatiei si-acesta impreuna cu membrii comitetului, cu administartorul, va verifica sesizarea.
In functie de gradul de degradare, vor stabili daca se repara in regim de urgenta, ca o avarie sau se va amana lucrarea pana dupa prima adunare generala.
In adunarea generala acest gen de lucrari se cuprind in bugetul de venituri si cheltuieli si se aproba.
Daca la adunarea generala din primul trimestru al anului 2012 nu ati discutat aceasta problema, acum va decide comitetul executiv daca se amana lucrarea pana la adunarea urmatoare sau se face prin decizia comitetului.
Indiferent daca lucrarea se realizeaza in urma hotararii adunarii generale sau a deciziei comitetului executiv, administratorul va prezenta comitetului executiv cateva oferte ale firmelor de profil. Comitetul executiv decide cu ce firma se face lucrarea. Presedintele semneaza contractul cu firma respectiva, negociidd pretul, termenele de plata...
Se repartizeaza costul lucrarii pe lista de plata conform cotei indivize a fiecarui apartament si se incepe incasarea banilor. Cand s-au incasat suficienti bani pentru a da avansul conform contractului, se anunta prestatorul si se face lucrarea.
va multumesc foarte mult pentru raspunsurile oferite pana acum , dar cu riscul de a parea prea insistenta va mai intreb odata , exista vre-un act normativ care sa reglementeze cat % din suprafata trebuie sa fie deteriorat ca sa se inlocuiasca hidroizolatia ? sau care sa specifice ce termen trebuie sa treaca de cand a fost inlocuita ultima data? sau cand se inlocuieste si cand se carpeste pe ici pe colo? ca vecinul meu mi-a facut o intreaga morala pe tema asta ce daca mie imi curge apa in bucatarie din plafon , de stau cu ligheane cand ploua trebuie sa astept sa se degradeze 20% din suprafata ca sa se inlocuiascca, si dupa cum am vazut a influentat-o si pe d-na presedinta in acest sens.
va multumesc anticipat pentru raspunsuri si va rog sa imi scuzati insistenta
Acoperis bloc
anca0704
Buna ziua.
Stiu ca s-a tot discutat pe tema aceasta, dar am o nelamurire: recuperarea banilor in cazul reparatiei unui acoperis de bloc se face doar in cazul ... (vezi toată discuția)