avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 690 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensia alimentara???
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensia alimentara???

Buna seara si La Multi Ani ! Acum ceva timp scriam aici de fostul meu sot si de fetita mea, iar acum lucrurile au decurs destul de bine am fetita cu mine in Spania doar ca fostul sot nu trimite pensia alimentara intr-un cont pe care l-am deschis in Romania.Am vorbit cu el chiar asta seara si tot timpul se plange ca nu are bani, ca prima a primit-o tarziu ca nu ia salariul si etc. El stie adresa mea de aici, are e-mail-ul meu (unde vb cu fetita), are nr de telefon al meu are tot ce mi-ati sugerat d-vs , dar nu suna trebuie sa sun eu ca fetita ii duce dorul , trebuie sa ma conectez sa-i trimit mesaje si e-mail-uri ca sa vb cu fetita si el nu face nimic. Ce pot face eu de aici?, inteleg ca acum poate vizita fetita cu orarul impus de judecator si este obligat ca sa plateasca toate acestea pana la majoratul fetei. Eu sunt tutorele legal al fetitei si divortul este finalizat . Inrebarea mea este ce trebuie sa fac ca sa respecte legile? Trebuie sa merg in tara sau sa imi iau un avocat sa ma reprezinte si sa fac toate acestea?
Multumesc !!!
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 23:25, 3 Ianuarie 2009
Este suficient sa va reprezinte un avocat, nu trebuie sa va prezentati personal.
In conformitate cu prevederile codului penal:
ART 305. Abandonul de familie
Săvârşirea de către persoana care are obligaţia legală de întreţinere, faţă de cel îndreptăţit la întreţinere, a uneia dintre următoarele fapte:
a) părăsirea, alungarea sau lăsarea fără ajutor, expunându-l la suferinţe fizice sau morale;
b) neîndeplinirea cu rea-credinţă a obligaţiei de întreţinere prevăzute de lege;
c) neplata cu rea-credinţă, timp de două luni, a pensiei de întreţinere stabilite pe cale judecătorească,

se pedepseşte, în cazurile prevăzute la lit. a) şi b), cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă, iar în cazul prevăzut la lit. c), cu închisoare de la unu la 3 ani sau cu amendă.
Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.
Împăcarea părţilor înlătură răspunderea penală.
Dacă părţile nu s-au împăcat, dar în cursul judecăţii inculpatul îşi îndeplineşte obligaţiile, instanţa, în cazul când stabileşte vinovăţia, pronunţă împotriva inculpatului o condamnare cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei, chiar dacă nu sunt îndeplinite condiţiile prevăzute în art. 81.
Revocarea suspendării condiţionate nu are loc decât în cazul când, în cursul termenului de încercare, condamnatul săvârşeşte din nou infracţiunea de abandon de familie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces pensie alimentara mihaliscenco mihaliscenco Buna! Am o nelamurire, daca nu stiu suma care reprezinta pensia alimentara neplatita pot deschide proces impotriva fostului sot? Multumesc! (vezi toată discuția)
Abandon in familie radubogdanfree radubogdanfree Ce perioada de timp trebuie sa treaca pentru a intra in incidenta alin. a) din art. 305. din Codul Penal, privind abandonul familiei??????1 zi? 2? o ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere ContSters198343 ContSters198343 Am un copil minor caruia nu i-am platit pensia de intretinere de circa 12 luni, din cauza ca nu am nici un venit, si nu din rea intentie. Recent am primit ... (vezi toată discuția)