Buna ziua,
as vrea sa va intreb daca este corect ca pe perioada suspendarii contractului de munca ,pentru crestere copil ,angajatorul sa-mi suspende si abonamentul facut la angajare cu o clinica privata (pentru servicii medicale).
Multumesc,
Cristina
Art.49 C.mun. prevede ca:
(2) Suspendarea contractului individual de munca are ca efect suspendarea prestarii muncii de catre salariat si a platii drepturilor de natura salariala de catre angajator.
(3) Pe durata suspendarii pot continua sa existe alte drepturi si obligatii ale partilor decat cele prevazute la alin. (2), daca acestea sunt prevazute prin legi speciale, prin contractul colectiv de munca aplicabil, prin contracte individuale de munca sau prin regulamente interne.
....
Pe perioada cat aveti CIM suspendat pentru CCC dvs. sunteti tot salariata acelei unitati numai ca nu prestati munca si nu primiti salariu, in rest va bucurati de toate drepturile si obligatiile asumate la incheierea CIM.
Din pacate eu nu am citit contractul colectiv de munca ,si ,ma gandesc ca ei imi vor raspunde ca :asa este prevazut in acest contract.
Am vrut sa fac o programare la clinica unde aveam abonament si am avut "surpriza" sa ma anunte ca nu mai beneficiez de abonament.